21. Maijs 2021 12:43
Jaunumi
Ārlietu ministrs aicina Eiropas Padomi aizsargāt un veicināt cilvēktiesības, demokrātiju un tiesiskumu
2

21. maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs attālināti piedalījās Eiropas Padomes Ministru komitejas 131. sesijā. Ārlietu ministrs vērsa uzmanību uz pandēmijas nelabvēlīgo ietekmi cilvēktiesību jomā, tostarp konfliktu skartajās zonās Eiropā, kā arī aicināja Eiropas Padomi aizsargāt un veicināt cilvēktiesības, demokrātiju un tiesiskumu.

E. Rinkēvičs norādīja uz nesenajiem Eiropas Cilvēktiesību tiesas nolēmumiem, kas atzīst, ka Krievijas Federācija (KF) kontrolē teritorijas Abhāzijā un Dienvidosetijā, kā arī Austrumukrainā. “Es aicinu KF nodrošināt pilnīgu cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošanu šajās teritorijās. Es atkārtoju Latvijas stingro atbalstu Ukrainas un Gruzijas neatkarībai, suverenitātei un teritoriālajai integritātei to starptautiski atzītajās robežās,” pauda E. Rinkēvičs, aicinot Eiropas Padomi pastāvīgi uzturēt šos jautājumus organizācijas politiskajā dienas kārtībā.

“Eiropas Padome ir uz vērtībām balstīta organizācija. Ir svarīgi, lai mēs aizsargātu un veicinātu cilvēktiesības, demokrātiju un tiesiskumu,” uzsvēra ārlietu ministrs, aicinot visas Eiropas Padomes dalībvalstis to nodrošināt. E. Rinkēvičs atgādināja, ka KF opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija aizturēšana, biroja slēgšana un atbalstītāju apspiešana mierīgu protestu laikā ir satraucoša, un nemitīgie aicinājumi KF ievērot vārda brīvību un pulcēšanās brīvību tiek atkārtoti ignorēti.

Visbeidzot ministrs uzsvēra, ka jaunās tehnoloģijas, kurās tiek izmantots mākslīgais intelekts, var apdraudēt cilvēktiesības. “Mums ir jābūt pietiekami ambicioziem, izstrādājot atbilstošu tiesisko regulējumu cilvēktiesību aizsardzībai tehnoloģiskās attīstības kontekstā,” sacīja ministrs.

Informācijai

Strasbūrā bāzētā Eiropas Padome ir dibināta 1949. gadā, un tā ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, apvienojot 47 Eiropas valstis. Eiropas Padomes mērķis ir veidot kopēju demokrātisku un tiesisku telpu Eiropā, nodrošinot tās pamatvērtību – cilvēktiesību, demokrātijas un tiesiskuma – ievērošanu un aizsardzību. Latvija par EP dalībvalsti kļuva 1995. gadā.

Ministru komitejas sesija notiek reizi gadā prezidējošā Eiropas Padomes dalībvalstī. Latvijas prezidentūra Eiropas Padomes Ministru komitejā paredzēta 2023. gadā.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Skolnieciņš no svētbirzs
11. Jūlijs 2021 / 21:09
0
ATBILDĒT
Šodien, tieši svētdienā, ir pagājušas 175 dienas, kopš Aleksejs Navaļnijs nepamatoti atrodas cietumā. Aleksejs Navaļnijs nav noziedznieks, bet gan ir cilvēktiesību aizstāvis. Viņš cīnās pret pašreizējo Krievijas Federācijas antidemokrātisko režīmu, kuru vada diktators Vladimirs Putins un viņa kabatas partija ‘’Vienotā Krievija’’. Aleksejs Navaļnijs, būdams drosmīgs cilvēks, tika nepamatoti notiesāts vairākās, safabricētās krimināllietās. Atbalstīsim Alekseju Navaļniju un visu neformālo, nesistemātisko opozīciju ar savām lūgšanām senajiem Slāvu Dieviem! Lūgsim nāves un ziemas Dievieti Māru, lai Dieviete Māra – Tumšā Māte – pasargā Alekseju Navaļniju no pāragras nāves! Lai viņas sirpis sargā Alekseja Navaļnija miesu, garu un dvēseli! Lūgsim nāves un iznīcības Dievu Černobogu, lai Dievs Černobogs – Mirušo Valstības valdnieks – pasargā Alekseju Navaļniju no naidniekiem, nelabvēļiem un nodevējiem! Lai viņa veseris sargā Alekseja Navaļnija miesu, garu un dvēseli! Lai Slāvu Dievi pasargā visu slāvu tautu varoni Alekseju Navaļniju no represijām, terora un nāves! Brīvību Aleksejam Navaļnijam!
Ar cieņu pret demokrātiju un Slāvu Dieviem, Skolnieciņš no svētbirzs [Dievietes Māras priesteris]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
P.S. Par Alekseju Navaļniju var lasīt viņa blogā: navalny.com un dropbox.com/sh/ily02tqvmpbf2ow/AABKtmkCTcoIVegDV0HXLCEda (neformālās un nesistemātiskas opozīcijas failu serverī).
#brīvībuAleksejamNavaļnijam #FreeNavalny #AleksejsNavaļnijs #cilvēktiesībuAizstāvis #opozicionārs #politiķis #demokrāts #KorupcijasApkarošanasFonds #SlāvuDievi #Māra #Černobogs #MārasSirpis #ČernobogaVeseris #rodnoveri #Skolnieciņš #svētbirzs
Skolnieciņš no svētbirzs
11. Jūlijs 2021 / 21:08
0
ATBILDĒT
Ir pagājušas veselas 175 dienas kopš cienījamais cilvēktiesību aizstāvis Aleksejs Navaļnijs atrodas cietumā. Valdošais Krievijas Federācijas antidemokrātiskais režīms nepamatoti tur Alekseju Navaļniju ieslodzījumā. Aleksejs Navaļnijs ir cilvēktiesību aizstāvis, nevis noziedznieks. Aleksejs Navaļnijs turpina ciest jau 175 dienas. Taču tādas politiskās organizācijas kā partija ‘’Saskaņa’’ (Pseidosociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” mājaslapa: saskana.eu), partija ‘’Latvijas Krievu savienība’’ (partijas “Latvijas Krievu savienība” mājaslapa: rusojuz.lv), kuras sevi pozicionē kā krievvalodīgo aizstāvjus, visas šīs 175 dienas klusēja un neizdarīja neko, lai atbalstītu Kremļa kritiķi Alekseju Navaļniju. Turpretim šīs politiskās organizācijas piedalījās lielkrievu šovinistu svētku – 9. maija jeb Uzvaras dienas – rīkošanā. Tā vietā lai ievērotu epidemioloģiskos drošības pasākumus un paliktu mājās, šie Kremļa antidemokrātiskā režīma atbalstītāji demonstratīvi rīkoja Pobedas svētkus. Tas tikai liecina, ka visi partijas “Saskaņa” un partijas ‘’Latvijas Krievu apvienības’’ biedri atbalsta diktatoru Vladimiru Putinu un viņa kabatas partiju “Vienoto Krieviju”. Atliek vien lūgt Slāvu Dievu svētību, lai Krievijas Federācijā beidzot uzvarētu cilvēcība, veselais saprāts un demokrātija. Lūgsim Dievieti Māru un Dievu Černobogu, lai Slāvu Dievi svētī Alekseju Navaļniju! Brīvību Aleksejam Navaļnijam!
Ar cieņu pret demokrātiju un Slāvu Dieviem, Skolnieciņš no svētbirzs [Dievietes Māras priesteris]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
P.S. Opozicionāra Iļjas Jašina stāsts par Alekseju Navaļniju : youtube.com/watch?v=RBTkO04dwQI (Godīga Alekseja Navaļnija vēsture).
#brīvībuAleksejamNavaļnijam #FreeNavalny #AleksejsNavaļnijs #cilvēktiesībuAizstāvis #opozicionārs #politiķis #demokrāts #KorupcijasApkarošanasFonds #SlāvuDievi #Māra #Černobogs #MārasSirpis #ČernobogaVeseris #rodnoveri #Skolnieciņš #svētbirzs
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties