24. Maijs 2021 10:45
Jaunumi
Aicina uz tiešsaistes konferenci par konkurences tiesībām “Kāpēc Latvija līdz Eiropai netiek?”

Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte aicina mediju pārstāvjus piektdien, 28. maijā, no plkst. 11.00 līdz 14.30 noskatīties tiešsaistes konferenci “Kāpēc Latvija līdz Eiropai netiek?”, kurā plānots diskutēt par konkurences tiesībām, galvenajiem izaicinājumiem un ieteikumiem, kā situāciju uzlabot gan piemērošanas, gan sodu politikas jomā, kā arī runāt arī par to, kā šie jautājumi tiek risināti Eiropas līmenī un kādus uzlabojumus nepieciešams veikt Latvijā.

Konference notiks trīs daļās, kur katrā ar prezentāciju uzstāsies eksperts, bet pēc tam dažādu jomu pārstāvji diskutēs par labākajiem risinājumiem konkrētajā jomā. To iespējams vērot Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes sociālā tīkla Facebook.com platformā.

Konferences programma

Pasākuma 1. daļā ar nosaukumu “Konkurences tiesības Latvijā – galvenie izaicinājumi un kā situāciju uzlabot” ar prezentāciju uzstāsies Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes lektors, “Rödl & Partner Legal” zvērināts advokāts,  Dr.iur. Lauris Rasnačs, savukārt paneļdiskusijā ar viedokļiem dalīsies Konkurences padomes padomes loceklis Jānis Račko, “TGS Baltic” zvērināta advokāte Māra Stabulniece – Veldruma, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes docents, dr.iur. Vadims Mantrovs, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Konferences 2. daļā ar nosaukumu “Sodi par konkurences tiesību pārkāpumiem - sodu apmērs, ietekme uz tālāko uzņēmuma attīstību, mātes kompāniju iesaiste un atbildība” ar prezentāciju uzstāsies “Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP” Briseles biroja zvērināts advokāts Andris Rimša. Pēc tam plānota paneļdiskusija, kur savu viedokli paudīs Latvijas Universitātes Biznesa, Vadības un Ekonomikas fakultātes dekāns, profesors Gundars Bērziņš, “Eco Baltia” grupa valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs, 13. Saeimas deputāts, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Viktors Valainis, Konkurences padomes Juridiskā departamenta vadītājs Valentīns Hitrovs un “Rīgas Universālais Termināls”  valdes loceklis, izpilddirektors Jānis Kasalis.

Savukārt 3. daļu plānots veltīt, lai meklētu risinājumus esošās situācijas uzlabošanai, par pamatu ņemot Eiropas pieredzi. Kopumā plānotas četras prezentācijas, kuru dalībnieki pēc tam arī diskutēs par galvenajiem problēmjautājumiem. Uzstāsies ES Vispārējās tiesas tiesnese Inga Reine, “BarentsKrans” (Nīderlande) advokāte Sofija Giliama (Sophie Gilliam), “Rödl & Partner” Čehijas biroja advokāts dr.iur. Pāvels Koukals (Pavel Koukal), kā arī Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes lektors, “COBALT” zvērināts advokāts Uģis Zeltiņš.

Aicinām ikvienu interesentu ne tikai vērot tiešsaistē konferenci, bet arī uzdot interesējošos jautājumus ekspertiem, izmantojot sociālā tīkla facebook.com iespējas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties