26. Maijs 2021 15:13
Jaunumi / COVID-19
Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija atbalsta zaļā sertifikāta ieviešanu

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien, 26. maijā, izskatīšanai Saeimā lēma virzīt grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas paredz sadarbspējīga vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikāta izdošanu.

“Tā sauktais digitālais zaļais sertifikāts nepieciešams, lai atvieglotu brīvu pārvietošanos Covid-19 pandēmijas laikā, kā arī pārliecinātos par personu tiesībām izmantot epidemioloģiskās drošības pasākumu izņēmumus,” atzīmēja Aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns.

Sadarbspējīgie sertifikāti apliecinās vakcinācijas pret Covid-19 vai infekcijas pārslimošanas faktu, vai sniegs informāciju par veikto testēšanu. Iecerēts, ka personai, uzrādot sertifikātu, būs pienākums uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu.

Grozījumi paredz, ka Ministru kabinets noteiks sertifikātu pieprasīšanas, sagatavošanas, izsniegšanas, pārbaudes un izmantošanas kārtību, kā arī tajā iekļaujamās informācijas apjomu un pieejamību institūcijām un pakalpojumu sniedzējiem.

Noteikta vakcinācijas līmeņa sasniegšana un vispārēja vakcīnu pieejamība paver lielākas iespējas pakāpeniskai un nediskriminējošai epidemioloģiskās drošības ierobežojumu atcelšanai attiecībā uz personām, kuras ir vakcinētas pret Covid-19, pārslimojušas to vai ir Covid-19 negatīvas. Tāpēc sertifikātu paredzēts izmantot ne tikai, lai kontrolētu epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu, ieceļojot Latvijā, bet arī lai pārliecinātos par personu tiesībām izmantot epidemioloģiskās drošības pasākumu izņēmumus, skaidrots likumprojekta anotācijā.

Komisija aicinās grozījumus Saeimas sēdē izskatīt pirmajā lasījumā kā steidzamus bez atkārtotas izskatīšanas komisijā, informēja J. Rancāns.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
COVID-19
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties