27. Maijs 2021 12:30
Jaunumi
Prokuratūras paziņojums saistībā ar uzsākto kriminālprocesu par COVID-19 vakcīnu pasūtījumu
1

Veicot prokurora pārbaudi Prokuratūras likuma 16. panta kārtībā par Covid-19 vakcīnu pasūtījumu laika posmā no 2020. gada 19. novembra līdz 2021. gada 8. janvārim, 2021. gada 27. maijā tika uzsākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 319. panta pirmajā daļā par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, tas ir, ja valsts amatpersona tīši vai aiz nolaidības neizdara darbības, kuras tai pēc likuma vai uzlikta uzdevuma jāizdara, lai novērstu kaitējumu valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, un ja ar to valsts varai, pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm radīts būtisks kaitējums.

Vērtējot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (turpmāk – KNAB) 2021. gada atteikuma materiālu uzsākt kriminālprocesu tika secināts, ka atteikums ir pamatots ar KNAB veikto pārbaudi savas kompetences ietvaros. Prokurora veiktā pārbaude tika veikta plašāk par KNAB noteikto kompetenci, tāpēc KNAB atteikums rezolūcijas formā uzsākt kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 317., 318. un 320. pantiem tika atcelts, jo tas var traucēt šī kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitu.

KNAB 2021. gada atteikuma materiāls tika pievienots pie uzsāktā kriminālprocesa materiāliem.
Pirmstiesas izmeklēšanas veikšanai kriminālprocess ir nosūtīts Valsts policijas priekšniekam pirmstiesas izmeklēšanas organizēšanai.
 

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
J
27. Maijs 2021 / 13:04
1
ATBILDĒT
Viens liels populists mums nonācis ģenerālprokurora amatā…
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties