2. Jūnijs 2021 14:23
Jaunumi
Latvijas Universitāte noslēgusi ilgtermiņa sadarbības līgumu ar Augstāko tiesu, lai pilnveidotu studiju programmu un zinātniski pētnieciskā darba kvalitāti, un veicinātu Senatoru tālākizglītību

Latvijas Universitātes (LU) un Latvijas Republikas Augstākās tiesas (AT) ilgstošā sadarbība sasniegusi nākamo līmeni, 2021. gada maijā noslēdzot ilgtermiņa sadarbības līgumu ar mērķi pilnveidot LU Juridiskās fakultātes studiju programmu un zinātniski pētnieciskā darba kvalitāti, vienlaikus līdzdarbojoties senatoru un AT darbinieku tālākizglītības veicināšanā un aktuālu tiesību jautājumu izpētē.

Līgums paredz sadarbību maģistrantūras studentu mācību prakšu organizēšanā, kas tikusi īstenota arī līdz šim, taču līgumā ietverti vēl divi punkti par sadarbību zinātniski pētnieciskajā darbā un akadēmiski pedagoģiskajā un pieredzes apmaiņas darbā.

Sadarbība zinātniski pētnieciskā darbā paredz, ka AT katra studiju gada sākumā iesniegs LU zinātnisko pētījumu tēmas maģistrantūras un doktorantūras studiju darbiem, kuru izstrādē pienesumu dotu arī AT nolēmumos paustās atziņas. Augstākā tiesa sniegs atbalstu pētījumu metožu kursā par Senāta judikatūras un citu resursu meklēšanu un izmantošanu, kā arī iespēju un pieejamo resursu robežās nodrošinās LU piekļuvi tiesu nolēmumiem zinātniski pētnieciskā darba vajadzībām.

Līgums paredz AT iesaisti LU Juridiskās fakultātes mācību darbā, nodrošinot studējošiem atsevišķu lekciju lasīšanu vai semināru vadīšanu par AT kompetences jautājumiem. Savukārt, LU nodrošinās apmācības senatoriem un Senāta darbiniekiem par aktuāliem tiesību jautājumiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties