4. Jūnijs 2021 13:55
Jaunumi
Ekonomisko lietu tiesa par noziedzīgi iegūtiem līdzekļiem atzīst 1374742 eiro un 129940 eiro
2

Ekonomisko lietu tiesa (ELT) divos atsevišķi izdalītos kriminālprocesos pieņēmusi lēmumu par noziedzīgi iegūtu mantu 129 940 eiro un 1 374 742 eiro, kuri konfiscējami un ieskaitāmi Latvijas valsts budžetā.

Tiesa, nolemjot konfiscēt 1 374 742 eiro Latvijā reģistrētai kapitālsabiedrībai, ieguva pārliecību, ka naudas līdzekļiem, visticamāk, ir noziedzīga, nevis likumīga izcelsme. Savukārt ar mantu saistītās personas pārstāvji nespēja tiesai ticami izskaidrot mantas legālo izcelsmi.

Tāpat lietā, kurā tiesa nolēma konfiscēt 129 940 eiro, ārvalsts pilsonis nespēja ticami pamatot naudas līdzekļu izcelsmi un izlietojumu.

Lēmumi vēl nav stājušies spēkā.

Kopš darbības uzsākšanas šā gada 31. martā, Ekonomisko lietu tiesā saņemtas 93 lietas. No tām 21 civillieta un 72 krimināllietas.

Krimināllietās joprojām visvairāk procesu par noziedzīgi iegūtu mantu – 55 procesi. Vispārējā kārtībā saņemtas 10 krimināllietas, savukārt vienošanās procesā – 7. Viena no apjomīgākajām krimināllietām ir digitālās televīzijas lieta, kuras pirmā tiesas sēde notiks šā gada 21. jūnijā.

Divu mēnešu laikā ELT pēc būtības izskatījusi 6 krimināllietas un 1 civillietu.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Grīnbergs
7. Jūnijs 2021 / 13:04
0
ATBILDĒT
Vai tiesas "mērķos" ir noteikts, ka tās mēraukla laba darbam būs konfiskācijas, ja reiz tiek izplatītas šādas ziņas. Tas vedina domāt, ka tiek izpildīts FID uzstādījums, ko tās vadītāja nesen medijos formulēja šādi:
“Tiesa ir tikko sākusi darbu, gaidīsim vislabākos rezultātus. Ideja par tiesu bija ļoti atbalstāma. Taču jau sākumā biju noskaņota pietiekami skeptiski, jo profesionāļu skaits Latvijā nepalielinās. Ir maz cilvēku, kuri būtu zinoši finanšu noziegumu apkarošanas jomā. Manas bažas un skepsi pierādīja arī tas, ka pašreizējiem ELT tiesnešiem, kā liecina publiski pieejamā informācija, nav liela pieredze finanšu noziegumu analīzē, vērtēšanā un apkarošanā. Pieredzes iztiesāšanā nav nevienam. Tāpēc ir jāvērtē piesardzīgi, kāds būs rezultāts.”
Ritvars
5. Jūnijs 2021 / 08:45
0
ATBILDĒT
Kad tiesa publicēsi anonimizētus nolēmumus? Ļoti labprāt iepazītos, daudzi labprāt iepazītos.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties