29. Novembris 2021 11:52
Jaunumi
Tieslietu padome arī turpmāk prasīs informāciju par e-lietas ieviešanas gaitu

Tieslietu padome uzklausīja Tieslietu ministrijas un Tiesu administrācijas informāciju par rīcības plānu e-lietas ieviešanai tiesās. E-lietas pakāpeniska ieviešana tiesvedībā sāksies no šī gada 1. decembra, un tiesu darba pāreja uz darbu pilnībā digitālā formātā notiks pakāpeniski līdz 2023. gada 1. decembrim.

Tieslietu ministrija informēja par procesuālajos likumos (Civilprocesa likumā, Kriminālprocesa likumā un Administratīvā procesa likumā) noteikto pārejas regulējumu. Pārejas posmā e-lietas ietvaros lietas materiāli glabājami elektroniski un lietas dalībniekiem pieejami attālināti, vienlaikus saglabājot iespēju dokumentus iesniegt tiesā un arī saņemt papīra formātā. Divu gadu pārejas periodā ir pieļaujamas atkāpes no procesu likumos noteiktā pamatregulējuma par lietu digitalizāciju, piemēram, ja radušies tehniski šķēršļi vai ir liels dokumentu apjoms.

Savukārt Tiesu administrācija informēja par praktisko e-lietas ieviešanas plānu tiesās – programmu nodrošinājumu, lietotāju iesaisti programmatūru testēšanā un pilnveidē, tiesu nodrošinājumu ar nepieciešamo tehniku un lietotāju apmācību un komunikāciju.

Tieslietu padome aicina Tieslietu ministriju un Tiesu administrāciju arī turpmāk informēt Tieslietu padomi par e-lietas ieviešanas gaitu. Par pirmā mēneša procesu un problēmām informācija tiks gaidīta jau janvāra sēdē. Mērķis ir, lai e-lietas ieviešana saglabātu un paaugstinātu tiesu darba kvalitāti un efektivitāti, nevis sarežģītu tiesu darbu un mazinātu tiesu pieejamību tiesu klientiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties