21. Septembris 2022 13:16
Jaunumi
Eiropas Patentu iestādes prezidents tiekas ar Latvijas tieslietu ministru un Patentu valdes vadību
Ēriks Rēķis, Anda Smiltēna, Jānis Bordāns, Antoniu Kampinušs, Nelli Simona un Zuzanne Morlaina

Otrdien, 20. septembrī, vizītē Latvijā viesojās Eiropas Patentu iestādes (EPO) prezidents Antoniu Kampinušs (António Campinos), viceprezidente sadarbības jautājumos Nelli Simona (Nellie Simon) un prezidenta biroja pārstāve Zuzanne Morlaina (Susanne Möhrlein). Vizītes ievadā viesi tikās ar  Patentu valdes (PV) Patentu valdes direktora vietnieku, Administratīvā un finanšu departamenta direktoru, Ēriku Rēķi, Patentu departamenta direktori Līgu Lārmani un Attīstības un starptautiskās sadarbības departamenta direktori Terēzi Vētru. 

Puses atzinīgi novērtēja līdzšinējo EPO un  PV sadarbību, īpaši izceļot izglītojošu programmu īstenošanu, inovāciju sekmēšanu un informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmu uzlabojumus, tos padarot klientiem draudzīgākus, ērtāk un efektīvāk izmantojamus. Tikšanās laikā apspriests Patentu valdes aktuālo Eiropas sadarbības projektu norises plāns, sasniegtie rezultāti un turpmākās ieceres. Savukārt EPO prezidents sniedza ieskatu nozares stratēģiskajā virzībā, akcentēja darbības prioritātes un gaidāmos izaicinājumus, veidojot vienota spēka Eiropas patentu, kas drīzumā uzsāks darbību.  

Latvijas apmeklējuma laikā Antoniu Kampinuša vadītā EPO delegācija tikās ar tieslietu ministru Jāni Bordānu un TM valsts sekretāra vietnieci tiesību politikas jautājumos Andu Smiltēnu, Patentu valdes direktoru Agri Batalauski ( kurš sarunai pieslēdzās attālināti) un direktora vietnieku Ēriku Rēķi. Viesi atzinīgi vērtēja Latvijas ekspertu ieguldījumu vienotas patentu sistēmas veidošanā, kā arī informēja par turpmākajiem sadarbības projektiem, akcentējot inovāciju un IT jomu. Savukārt J. Bordāns atzīmēja, ka sadarbībai ar EPO ir svarīga nozīme Latvijas ekonomiskajā attīstībā. Efektīva un pieejama intelektuālā īpašuma aizsardzība dod iespēju mūsu izgudrotājiem sekmīgi un droši īstenot savas idejas starptautiskos tirgos. “Globalizācijas apstākļos pasaule ir iegājusi jaunā attīstības fāzē, kad tehnoloģiskās revolūcijas notiek ik gadu un šis process vairs neapstāsies. Tāpēc intelektuālā īpašuma aizsardzībai nākotnē būs vēl nekad iepriekš nepieredzēta ekonomiskā vērtība. Īpaši aicinu jauniešus – esiet izgudrotāji, jo patentu īpašniekiem ir nākotne!” akcentē J. Bordāns. 

Rezumējot lietišķās vizītes norisi, Patentu valdes direktora vietnieks Ēriks Rēķis atzina, ka nav iedomājama efektīva un sekmīga Latvijas inovāciju attīstība un komercializācija, bez  ciešas sadarbības ar EPO. Tā ir kā stūrakmens mūsu izgudrojumu aizsardzībai pasaulē, tādēļ mērķtiecīgi strādājam, lai to stiprinātu un pilnveidotu. Lai mūsu uzņēmēji un inovatīvu risinājumu īstenotāji, strādājot globālajos tirgos, būtu aizsargāti un saņemtu pūliņiem atbilstošus ienākumus. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties