7. Oktobris 2022 10:28
Studenta Vārds
Aicina pieteikties profesora Kārļa Dišlera konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēlei
1

Kā jau ikkatru gadu, uzņēmīgākajiem tiesību zinātnes studentiem oktobris saistās tikai ar vienu – Profesora Kārļa Dišlera konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēles starta signālu, un arī šis gads nebūs izņēmums no konstitucionālo tiesību cienītāju ikgadējās tradīcijas! Skaļām trompetēm atskanot mūsu iedomās, ar vislielāko prieku izsludinām profesora Kārļa Dišlera konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēli, kura šogad studentiem liks pierādīt savas zināšanas gan konstitucionālajās tiesībās un Satversmes tiesas procesā, gan ļoti aktuālos vides aizsardzības, klimata neitralitātes jautājumos, enerģētikas krīzes kontekstuālajos džungļos.

Profesora Kārļa Dišlera konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēle ir prestižākā un tradīcijām bagātākā nacionālā mēroga tiesas procesa izspēle Latvijā, kas daudziem studentiem paver ceļu uz sekmīgu dalību starptautiskajās izspēlēs un jauniem profesionāliem izaicinājumiem.

Īpašs paldies šā gada kāzusa autoram Edmundam Brokam, kurš kāzusā ietvēris vairākus pašreiz aktuālākos jautājumus, interesantus teorētiskos un praktiskos jautājumus, jautājumus par sabiedrības vērtību attīstību, tādējādi nodrošinot, ka šā gada izspēles dalībnieku avotu klāsts ir teju neizsmeļams. Šā gada kāzuss aicina studentus un jomas praktiķus risināt un meklēt patiesības par to, kāda ir klimata un vides aizsardzības mijiedarbība ar cilvēka tiesībām, un to, kādas ir sabiedrības prioritātes šajās jomās. Izspēles organizatori ir pārliecināti, ka šā gada kāzuss neliks vilties nedz studentiem, to risinot, nedz jomas profesionāļiem – vērtējot studentu sniegumu un dižo domu apmaiņu. Sagaidāmas patiesi karstas debates gan no pieteikuma iesniedzēja, gan institūcijas, kas izdevusi apstrīdēto normu, skatupunkta.

Protams, nevaram aizmirst par pašu galveno jautājumu šobrīd – termiņi. Komandu kāzusa risinājumu rakstveida argumentācija (pieteikuma iesniedzēja un institūcijas, kas izdevusi apstrīdēto normu, atbilde) iesniedzama līdz 2022. gada 14. novembra plkst. 12.00. Turklāt arī komandu pieteikuma anketas, kas ir pieejama izspēles nolikuma pielikumā, ir jāiesniedz līdz šim pašam datumam, attiecīgi to iesniedzot kopā ar rakstveida argumentāciju, taču nekas neliedz komandas iesniegt šīs anketas jau ātrāk. Papildus arī norādām, ka kāzusa precizējošo jautājumu iesniegšana ir paredzēta līdz 2022. gada 24. oktobra plkst. 12.00.

Komandu precizējošie jautājumi, rakstveida risinājumi un pieteikumi ir iesniedzami, minētajos termiņos tos nosūtot uz e-pastu disleraizspele@gmail.com

Izspēles mutvārdu daļa, sekojot pagājušā gada pieredzei, notiks divās dienās – trešdien, 2022. gada 7. decembrī, un sestdien, 2022. gada 10. decembrī. Šobrīd izspēles norisi plānojam organizēt klātienē, tomēr, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, šis var mainīties. Par jebkādām izmaiņām organizatori laikus informēs visus dalībniekus un interesentus. 

Visbeidzot atgādinām par iespēju savā komandas darbā piesaistīt arī treneri, kas palīdzētu vēl drošāk un pārliecinošāk sagatavoties izspēlei. Ja konkrēta persona vēl nav atrasta, izspēles organizatori ir parūpējušies par treneru saraksta izveidi, kurā apkopoti nacionālo un starptautisko tiesas procesa izspēļu dalībnieki un treneri, kas piekrituši šogad sniegt atbalstu komandu gatavošanā. Izspēles kāzuss, nolikums, pieteikuma anketa un treneru saraksts pieejami www.disleraizspele.lv un Prof. Kārļa Dišlera tiesas procesa izspēles Facebook lapā www.facebook.com/DisleraIzspele.

Student, nepalaid garām šo iespēju un kļūsti par šīs tradīcijas daļu jau šogad!

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
dravnieks
11. Oktobris 2022 / 10:19
0
ATBILDĒT
prasti no pusfināla komandām tiek izvēlēti dalībnieki bīriņu konstitucionālās tiesībpolitikas semināram no 24. līdz 28. jūlijam - būs gan vasaras skola un meistarklases, gan prātvētras un ātrie randiņi :)
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties