22. Marts 2023 10:51
Jaunumi
LU Juridiskās fakultātes komanda uzvar Filipa K. Džesupa starptautiskās tiesas procesa izspēles Baltijas kausa izcīņā

Šā gada 18. martā Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes komanda (Paula Daugavvanaga-Vanaga, Arianda Jonāne un Jurijs Georgs Rusakovs) pārstāvēja Latvijas Universitāti Phillip C. Jessup International Law Moot Court Competition Baltijas kausa izcīņā. Sacensībām ir draudzības spēļu raksturs, kuru pamatmērķis ir palīdzēt Latvijas, Lietuvas un Somijas komandām sagatavoties fināla kārtai aprīlī Vašingtonā.

Pārstāvot gan pieteicēja, gan atbildētāja pozīciju, priekšsacīkstes laikā LU komanda sacentās ar Vītauta Dižā Universitātes (Lietuva) un Helsinku Universitātes (Somija) komandām. Sacensības tiesāja pieredzes bagāti tiesneši no Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Itālijas un Nīderlandes, un tās organizēja ilggadējs Jessup starptautisko raundu tiesnesis, Satversmes tiesas Juridiskā departamenta vadītājs Kristaps Tamužs.

Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studentu komanda ir veiksmīgi izcīnījusi Jessup Baltijas kausu. Savukārt komandas pārstāvis Jurijs Georgs Rusakovs saņēma labākā oratora balvu.

Pēc lieliskajiem panākumiem Baltijas priekšsacīkstēs komanda 2023. gada 6. aprīlī dosies uz Vašingtonu, lai piedalītos Phillip C. Jessup International Law Moot Court Competition fināla kārtā, kurā klātienē piedalīsies vairāk nekā 150 komandas no visas pasaules. No katras valsts sacensībās izvirzāma katra astotā komanda, tādēļ daudzviet noris arī nopietnas nacionāla līmeņa sacīkstes, lai iegūtu godu izspēlē pārstāvēt ne tikai savu universitāti, bet arī valsti. 

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties