16. Maijs 2023 17:10
Jaunumi
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs tiekas ar Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu

Otrdien, 16. maijā, Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu.

Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs un Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, atklājot darba sarunu, uzsvēra Tieslietu padomes lomu tieša un nepastarpināta dialoga veidošanā ar likumdevējvaru, kā arī Saeimas fundamentālo uzdevumu veidot un īstenot tādu valsts politiku, kura tiktu balstīta uz konstruktīvu un tiešu viedokļa apmaiņu ar visiem valsts varas atzariem. “Tiesiskā valstī ir svarīgs tiesu varas dialogs ar citiem konstitucionālajiem orgāniem. Tieslietu padome ir gatava veidot un uzturēt cieņpilnu dialogu ar Saeimu, kura ietvaros tiesu varas viedoklis tiktu uzklausīts, savukārt tā noraidīšanas pamatā būtu izsvērti un tiesiski argumenti,” teica A. Strupišs. Tikšanās laikā valsts amatpersonas pārrunāja to, kādā veidā veidot dialogu starp tiesu varu un likumdevēju, nodrošinot deputātiem nepastarpinātu informāciju par tiesu sistēmas darbu un tiesiskuma nodrošināšanu valstī.

Tāpat A. Strupišs ar E. Smiltēnu apsprieda jautājumu par tiesnešu iecelšanas un apstiprināšanas procesu Saeimā. Valsts amatpersonas vienojās, ka būtu jāstrādā pie esošā regulējuma pilnveides, lai Saeimai nebūtu atkārtoti jālemj par pirmās instances tiesneša apstiprināšanu amatā.

Papildu informācija:

Rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi pēc tieslietu ministra priekšlikuma ieceļ amatā Saeima uz trim gadiem. Pēc trim amatā nostrādātiem gadiem rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi Saeima pēc tieslietu ministra priekšlikuma, pamatojoties uz tiesneša profesionālās darbības novērtēšanā Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas sniegto atzinumu, apstiprina amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma vai ieceļ amatā atkārtoti uz laiku līdz diviem gadiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties