18. Jūlijs 2023 14:53
Jaunumi
Rīgas Juridiskās augstskolas Vasaras skolā pieejamas pēdējās vietas

Pēdējās vietas pieejamas Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) rīkotajā Vasaras skolā “Tiesiskuma universālā vērtība – kā nosargāt un īstenot?” Dr. Inetas Ziemeles zinātniskajā vadībā, kas notiks no 31. jūlija līdz 9. augustam gan klātienē, gan attālināti.

Vasaras skolas pasniedzēji būs visi Latvijas tiesneši Eiropas tiesās – Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Dr. Ineta Ziemele, Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis Dr. Mārtiņš Mits, Eiropas Savienības Vispārējās tiesas tiesneši Inga Reine un Pēteris Zilgalvis, kā arī Eiropas Savienības tiesas ģenerāladvokāte Laila Medina un

RJA profesore, Latvijas vēstniece Zviedrijā Dr. Ilze Rūse.

Vasaras skolā lekciju lasīs arī Londonas Universitātes Koledžas profesors Filips Sands (Philippe Sands), kurš kā viens no pirmajiem starptautiskajiem ekspertiem ierosināja ideju par atsevišķa tribunāla izveidi, lai tiesātu personas, kas atbildīgas par Krievijas agresiju pret Ukrainu. Savā ievadlekcijā viņš pievērsīsies dekolonizācijai un starptautiskajām tiesībām no Čagosu salām līdz Ukrainai, balstoties uz savu jaunāko grāmatu ‘The Last Colony’ (2022).

Pieteikšanās atvērta līdz 24. jūlijam. Vasaras skolas programma un pieteikšanās pieejama ŠEIT.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties