26. Jūlijs 2023 11:11
Jaunumi
Valsts prezidents: svarīgi, ka tiek pienācīgi izpildīti visi Satversmes tiesas spriedumi
1
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

26. jūlijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju Aldi Laviņu, lai pārrunātu Satversmes tiesas spriedumu izpildes jautājumus un Satversmes tiesas starptautiskās sadarbības aktualitātes.

Valsts prezidents pauda pārliecību, ka Satversmes tiesas īstenotā konstitucionālā kontrole ir likuma varas, tiesiskuma un demokrātijas ilgtspējas garants Latvijā. Tādēļ jo īpaši svarīgi nodrošināt, ka Satversmes tiesai ir nepieciešamie resursi konstitucionālās kontroles īstenošanai un ka tiek pienācīgi izpildīti visi Satversmes tiesas spriedumi.

Lai gan Satversmes tiesas spriedums un tajā sniegtā attiecīgās tiesību normas interpretācija ir obligāta visām valsts un pašvaldību institūcijām, tostarp tiesām un amatpersonām, kā arī fiziskajām un juridiskajām personām, tomēr šobrīd likums neregulē Satversmes tiesas sprieduma izpildes procesu. Ņemot vērā, ka konstitucionālās kontroles efektivitāte cieši saistīta ar Satversmes tiesas spriedumu izpildi, Valsts prezidents ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju apsprieda līdzšinējo Satversmes tiesas spriedumu izpildes praktisko īstenošanu, kā arī iespējamo pilnveidi.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
860
26. Jūlijs 2023 / 15:17
0
ATBILDĒT
Te vajadzēja būt skaidrai norādei uz tiem spriedumiem, kuri nav "pienācīgi izpildīti". Mazliet žēl.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties