26. Septembris 2023 14:22
Jaunumi
Latvijas policistes dalībai Starptautiskajā krimināltiesā Krievijas pastrādāto kara noziegumu izmeklēšanai piešķir 20 765 eiro

Latvijas policistes dalībai Starptautiskajā krimināltiesā (SKT) Krievijas pastrādāto kara noziegumu izmeklēšanai valdība otrdien piešķīra 20 765 eiro.

Plānots, ka policiste tiesā darbosies līdz nākamā gada aprīlim.

Lai nodrošinātu izdevumu segšanu, kas saistīti ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes pulkvežleitnantes Olgas Trockas dienesta pienākumu izpildes pagarināšanu krimināltiesā, no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem valdība piešķīra 20 765 eiro, kā arī nākamā gada valsts budžeta sagatavošanas procesā plānots palielināt izdevumus 32 662 eiro apmērā.

Iekšlietu ministrija norādījusi, ka patlaban SKT galvenais resurss tiek veltīts Ukrainā izdarīto noziegumu izmeklēšanai, un SKT prokurors ar notu ir aicinājis dalībvalstis sniegt praktisku palīdzību Prokurora birojam.

Jau ziņots, ka SKT pērn dalībvalstis aicināja norīkot dienestā SKT nacionālos ekspertus, tostarp, juristus, izmeklētājus, lai palīdzētu prokurora birojam pēc iespējas efektīvi strādāt pie situācijām vai lietām, kas pašlaik tiek izmeklētas vai tiek izskatītas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties