11. Decembris 2023 14:00
Jaunumi
Tiesnesi Baibu Ābeli ieceļ par Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieka pienākumu izpildītāju

Pirmdien, 11. decembrī, Tieslietu padome rakstveida procesā lēma tiesnesi Baibu Ābeli iecelt par Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieka pienākumu izpildītāju.

Amata pienākumus tiesnese Baiba Ābele pildīs līdz brīdim, kamēr Tieslietu padome iecels Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieku.

Baiba Ābele par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi strādā jau 15 gadus. No 2008. gada 5. jūnija līdz 2018. gada 1. oktobrim Baiba Ābele tiesneša pienākumus pildīja Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā, kas 2017. gada 1. februārī Rīgas tiesu reorganizācijas ietvaros tika pievienota Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai. Savukārt no 2018. gada 1. oktobra ir Rīgas rajona tiesas tiesnese.

Papildu informācija:

Pamatojoties uz Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un tiesu nama priekšsēdētāja izvirzīšanas un iecelšanas kārtību – ja ir beidzies likumā noteiktais tiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētaja vietnieka vai tiesu nama priekšsēdētāja amata pilnvaru termiņš, Tieslietu padome pēc Tiesu administrācijas priekšlikuma ieceļ priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju no priekšsēdētāja vietnieku vidus, ja vietnieku nav – no attiecīgās tiesas tiesnešu vidus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties