1. Augusts 2024 11:46
Jaunumi
Rīgas Juridiskajai augstskolai jauna rektore – Dr. Laura Ratniece
Foto no Rīgas Juridiskās augstskolas arhīva

Rīgas Juridiskās augstskolas Satversmes sapulce ir ievēlējusi Dr. Lauru Ratnieci Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) rektores amatā. Dr. Ratniece sāks pildīt RJA rektores pienākumus ar 2024. gada 1. augustu.  

Dr. Ratniecei ir Kopenhāgenas Universitātē iegūts doktora grāds tiesību zinātnē, Rīgas Juridiskajā augstskolā iegūts maģistra (LL.M.) grāds ar atzinību Starptautiskajās un Eiropas tiesībās un Latvijas Universitātē iegūts bakalaura grāds tiesību zinātnē. Papildus Dr. Ratniece ieguvusi maģistra grādu ar izcilību izglītības tehnoloģijās Tartu Universitātē. Viņa strādājusi kā docente Groningenas Universitātes (Nīderlande) Juridiskajā fakultātē, vairākus gadus bijusi Rīgas Juridiskās augstskolas docente un četrus akadēmiskos gadus – RJA bakalaura programmu direktore.  

“Dr. Ratnieces starptautiskā pieredze, apvienota ar vietējās vides un latviešu valodas zināšanām, ir izšķiroša RJA attīstības nodrošināšanā. Lauras akadēmiskās jomas vadības prasmes lieliski papildina viņas vīziju par RJA attīstību saskaņā ar augstskolas stratēģiskās attīstības plānu,” saka profesors Džordžs Ulrihs (George Ulrich), RJA valdes loceklis, bijušais rektors un pašreizējais akadēmiskais direktors starptautiskam universitāšu tīklam Global Campus of Human Rights, kas pievēršas cilvēktiesību izglītībai un pētniecībai.  

“Esmu ļoti priecīga atgriezties Latvijā un Rīgas Juridiskajā augstskolā un darīšu visu, lai augstskolas piedāvātās studiju un pētniecības iespējas ļautu studentiem, mācībspēkiem un absolventiem sasniegt visambiciozākos mērķus viņu profesionālajā un akadēmiskajā karjerā,” stāsta RJA jaunā rektore Dr. Ratniece.  

Dr. Ratnieces galvenās pētniecības jomas ir ANO Konvencija par starptautiskajiem preču pirkuma-pārdevuma līgumiem un ar to saistītie valodas un interpretācijas jautājumi, pētniecības metodoloģija tiesību zinātnē, kā arī ar augstāko izglītību, jo īpaši, ar augstāko izglītību tiesību zinātnē, saistīti jautājumi.  

Dr. Ratniece pārvalda latviešu, angļu un holandiešu valodas.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties