6. Augusts 2024 15:44
Jaunumi
Notiek Rīgas Juridiskās augstskolas rīkotā Žana Monē vasaras skola “Eiropas Savienības pamatvērtības krīzes apstākļos”
Attēls: Rīgas Juridiskā augstskola

5. augustā sākās Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) rīkotā vasaras skola “Eiropas Savienības pamatvērtības krīzes apstākļos”, kas notiks līdz 13. augustam.  

Vasaras skolā tiks pētīta Eiropas Savienības pieeja krīzes vadībai un tās ietekme uz izaicinājumiem, ko rada vērtību konsolidācija. Papildus pagātnes pieredžu aplūkošanai, vasaras skolā tiks diskutēts par iespējamām krīzēm nākotnē un pētīti instrumenti, lai tām stātos pretī.  

Vasaras skolā piedalās 25 studenti no 9 universitātēm – Háskóli Íslands / University of Iceland (Islande), Mykolas Romeris Universitātes (Lietuva), Rīgas Juridiskās augstskolas, Stokholmas Universitātes (Zviedrija), Austrumsomijas Universitātes (Somija), Islandes Universitātes (Islande), Latvijas Universitātes, Tartu Universitātes (Igaunija) un Turku Universitātes (Somija).  

Vasaras skolā notiks lekcijas, semināri un studiju vizītes. Tiks aplūkotas tādas tēmas kā pamattiesību aizsardzība mākslīgā intelekta laikmetā, ES rīcība saistībā ar krīzēm, kas notiek ārpus tās robežām, finanšu krīžu veidi, iemesli, biežums un ietekme, Krievijas iebrukums Ukrainā un Eiropas drošība, kā arī ES paplašināšanās. Vasaras skolas pasniedzēji būs RJA pasniedzēji un starptautiski eksperti.  

Studenti apmeklēs Latvijas Ārlietu ministriju, Satversmes tiesu un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Par dalību Vasaras skolā tiek piešķirti 4 ECTS kredītpunkti.  

Vasaras skola tiek organizēta Erasmus+ Žana Monē (Erasmus+ Jean Monnet) akadēmiskā projekta “ES pamatvērtības krīzes apstākļos” ietvaros. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties