18. Septembris 2024 10:50
Jaunumi
Satversmes tiesa sāk izskatīt lietu par aizstāvja tiesībām administratīvo pārkāpumu lietās

Satversmes tiesa sāk izskatīt lietu par Administratīvās atbildības likuma 185. panta ceturtās daļas atbilstību Satversmes 92. panta ceturtajam teikumam.

Apstrīdētā norma noteic, ka tiesai adresētu sūdzību par lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā paraksta iesniedzējs. Ja sūdzību iesniedzēja vārdā iesniedz pārstāvis, viņš sūdzībai pievieno attiecīgu pilnvaru vai citu dokumentu, kas apliecina pārstāvja pilnvarojumu iesniegt sūdzību.

Satversmes tiesā ar pieteikumiem vērsušās divas fiziskas personas, kuras sauktas pie administratīvās atbildības. No apvienotās lietas materiāliem izriet, ka pieteikumu iesniedzēji juridiskās palīdzības sniegšanai administratīvo pārkāpumu lietās pilnvarojuši aizstāvjus. Aizstāvji pieteikumu iesniedzēju vārdā iesnieguši tiesām sūdzības par iestādes pieņemtajiem lēmumiem, taču tiesas atteikušās sūdzības pieņemt, pamatojot, ka pilngadīgas fiziskas personas aizstāvim nav tiesību parakstīt un iesniegt sūdzību tiesā.

Pieteikumu iesniedzēju ieskatā apstrīdētā norma, ciktāl tā neparedz tiesības pie administratīvās atbildības sauktās personas aizstāvim parakstīt un iesniegt sūdzību tiesā, neatbilst Satversmes 92. panta ceturtajā teikumā ietvertajām tiesībām uz advokāta palīdzību.

Satversmes tiesa lietu izskata rakstveida procesā. Nolēmums jāpieņem ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc Satversmes tiesas sēdes.

Plašāka informācija: https://www.satv.tiesa.gov.lv/press-release/satversmes-tiesa-sak-izskatit-lietu-par-aizstavja-tiesibam-administrativo-parkapumu-lietas/

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties