20. Marts 2014 14:53
Jaunumi / Studenta Vārds
Māris Lejnieks: “Es esmu lielisks, bet ne visās jomās”

Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde (JFSP) turpina iedibināto tradīciju, tāpēc šī gada martā jau sesto reizi norisinājās “Studentu gada balvas” pasniegšanas ceremonija. Šīs tradīcijas mērķis ir pateikties tiem, kuri studentiem ir palīdzējuši gan studiju procesā, gan arī devuši nenovērtējamas zināšanas un noderīgus padomus.

JFSP arī šogad izvirzīja sešas šādas nominācijas: „Gada vispārējā personāla darbinieks”, „Gada katedra”, „Gada ķeza”, „Gada notikums”, “Gada pasniedzējs” un „Gada citāts”.

 Ikviens students varēja piedalīties balsojumā un noteikt, kam piešķiramas balvas noteiktajās kategorijās.

Ļoti atbildīgs darbs ir Universitātes vispārējā personāla darbiniekiem, kas ikdienā veicina labvēlīgu studiju vidi, tāpēc JFSP izvirzījusi nomināciju „Gada vispārējā personāla darbinieks”, lai studentiem būtu iespēja pateikties arī šim darbiniekam.

Studenti savā balsojumā minējuši daudzus darbiniekus, bet lielāko balsu skaitu saņēmušas tādas darbinieces kā studiju metodiķes Gunta Cilinberga un Kristīne Ābele, kas ikdienā rūpējas par studiju procesa norisi.

Šajā nominācijā balsojuma topā iekļuvusi arī kopētavas darbiniece Mārīte Gaiduka, kā arī jaukās garderobistes, kas katru dienu mūs sveicina. Bet šogad studenti visvairāk atbalstījuši un nominācijā uzvarēja studiju metodiķe Kristīne Ābele.

Nominācijā „Gada katedra” studentu balsojumā tika izvirzītas šādas katedras - Civiltiesisko zinātņu katedra, Krimināltiesisko zinātņu katedra, Starptautisko un Eiropas tiesību katedra, Tiesību teorijas un vēstures katedra, kā arī Valststiesību zinātņu katedra. Šogad titulu ieguva Valststiesību zinātņu katedra.

Studenti atzīst, ka ne viss notiek tā, kā mēs to vēlētos, un ka arī studenti saskaras ar zināmām grūtībām. Tāpēc šogad nominācijā „Gada ķeza” līderis starp Daudznozaru bibliotēkas nosaukuma maiņu, 52% maģistra programmas studentu izkrišanu Valsts eksāmenos un pasniedzēju neierašanos uz JF Sporta spēlēm, pēc studentu domām, ir Starppārbaudījumu atkārtotas rakstīšanas reižu samazināšana, kas izraisīja plašu rezonansi JF studentu vidū studiju gada sākumā.

Jāpiebilst, ka aizvadītā gada Studentu gada balvas pasniegšanas ceremonijā kategorijā “Gada ķeza” balvu ieguva nenotikusī Ziemassvētku balle, tāpēc šajā studiju gadā notika krāšņa JF Ziemassvētku balle “Venēcijas karnevāls” Vēstures un kuģniecības muzejā, kas šogad ieguva balvu kategorijā "Gada notikums".

Šī balle ieguva ļoti labas un patīkamas studentu atsauksmes. Tas tikai pastiprina to, ka šāda “Gada ķeza” vairs nedrīkst atkārtoties.

Jāpiebilst, ka “Gada notikumam” bija arī spēcīgi konkurenti, piemēram, pirmās JF Sporta spēles, vislielākais aizstāvēto promocijas darbu skaits, lielākā vēlētāju aktivitāte SP vēlēšanās, pirmais LU 2013.gada reflektants – JF students, ASV tiesību vasaras skola, kā arī FIB ekspertu vieslekcija Juridiskajā fakultātē.

Šogad nominācijā „Gada pasniedzējs” studenti balsojuši par vairākiem kandidātiem. Tātad studenti par „Gada pasniedzēju” izvirzījuši profesori Sanitu Osipovu, kura jau iepriekš ir ieguvusi Universitātes iemīļotākā profesora balvu, lektoru Edvīnu Danovski, kurš ir ļoti stingrs pret studentiem, bet ar savu sniegto humora devu vienmēr prot „atsvaidzināt” ikvienu lekciju un semināru, kā arī lektoru Māri Lejnieku.

Par “Gada pasniedzēju” ar diezgan lielu pārsvaru studenti šogad ir atzinušu lektoru, Dr. iur. Edvīnu Danovski.

Viena no gaidītākajām kategorijām “Studentu gada balvā” ir “Gada citāts”, kurā tiek apskatīta studentu iekrātā pasniedzēju citātu kartotēka. Ikdienā, vadot lekcijas un seminārus, pasniedzēji nereti izsaka ļoti interesantus, radošus un smieklīgus citātus, kurus pieraksta arī paši studenti. Nominācijā „Gada citāts” balvu ieguva lektors Māris Lejnieks: “Es esmu lielisks, bet ne visās jomās.”

Studenti iesnieguši arī vairākus citus pasniedzēju citātus, kas lika pasmieties arī klātesošajiem mācībspēkiem un darbiniekiem:

"Ir divi dzīves veidi - trūdēšana un degšana. Tie, kas trūd, tie smird, bet tie, kas deg, tie izstaro gaismu", lektors, Dr. iur. Edvīns Danovskis.

“Atceros, kā 1.kursā dabūju trijnieku eksāmenā. Kāpēc es to jums stāstu? Nu, redziet, arī nesekmīgie var darbu dabūt", lektors Dr. iur. Edvīns Danovskis.

"Risinājums augstajiem komunālo pakalpojumu rēķiniem ziemā - dzīvot uz ielas”, profesors Jānis Ladziņš.

"Ja arī spriedums būtu šodien pieņemts, tad jūs atzīmi uzzināsiet tikai tad, kad spriedums stāsies likumīgā spēkā”,  docente Diāna Hamkova.

“Bērni domāti, lai sodītu vecākus," prof. Ringolds Balodis.

“Piektdienas vakarā satiekat pretējā dzimuma pārstāvi, kaut kas jūsu starpā notiek. Tās ir privāttiesiskās attiecības", docents Jānis Pleps.

"Latīņu valodas pareiza izruna jums jāapgūst, lai man nebūtu jākaunās sēžot trolejbusā, dzirdot, kā jūs izrādāties saviem draugiem”, docenta p.i. Ingars Gusāns.

"Banka dod procentus, lai izvilktu naudu no zeķes”, docents Aivars Lošmanis.

"Tiesības ir jāzina, lai dzīvē neuzkāptu uz grābekļiem", asociētais profesors Jānis Kārkliņš.

Arī šajā “Studentu gada balvas” pasniegšanas ceremonijā par muzikālo baudījumu pateicamies 2.kursa studentiem Matīsam Vingrim un Elīnai Kazākai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties