5. Marts 2018 09:20
Studenta Vārds
Kad mīlestība neattur no atkārtotas nozieguma veikšanas

Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde (JFSP) izsludina pieteikšanos astotajai nacionāla mēroga tiesu izspēlei krimināltiesībās Latvijā. Profesora Paula Minca piemiņai veltītajās sacensībās piedalīties aicināti visu Latvijas tiesību zinātnes studiju programmu realizējošo augstskolu studenti.

Arī šogad visas Latvijas tiesību zinātnes studentiem ir iespēja pieņemt izaicinājumu un piedalīties P. Minca krimināltiesību izspēlē, iesniedzot pieteikuma anketu līdz 2018. gada 16. marta plkst. 23.59. Lai to uzdarītu ir jāizveido komanda ne vairāk kā divu dalībnieku sastāvā, jāsagatavo kasācijas protests un kasācijas sūdzība vai iebildumus kasācijas protestam (rakstiskā daļa) līdz š.g. 1. aprīļa plkst. 23.59. Pieteikuma anketa un rakstiskais darbs jāsūta uz elektroniskā pasta adresi jfsp@lu.lv. Izspēles kāzusu sagatavojuši doktoranti Juris Janums un Armands Smans.

Kvalitatīvāko kāzusa analīžu iesniedzēji tiks uzaicināti piedalīties sacensību mutiskajā daļā š.g. 28. aprīlī, kur, pielietojot visas savas uzkrātās juridiskās zināšanas un oratoriskās prasmes, dalībniekiem būs jāstājas pretī citām komandām. Vienlaicīgi par savu sniegumu būs jāpārliecina advokāti, prokurori, tiesneši un augstskolu mācībspēki, kuri tiesnešu lomā uzmanīgi vērtēs katra censoņa sniegumu.

Visi interesenti noteikti nevēlēsies palaist garām izdevību klātienē apmeklēt tiesu izspēles mutiskās kārtas procesu LU Juridiskās fakultātes telpās, lai smeltos iedvesmu un pavērotu kā sacenšas drosmīgākie tiesību zinātnes studenti.

Lai vērotu izspēles grandiozo finālu Augstākās tiesas telpās, ir nepieciešams nodrošināties ar caurlaidi. Lai nepaliktu bešā un to pēc tam to nenožēlotu, lūdzam līdz š.g. 20. aprīļa plkst. 23.59 aizpildīt anketu.

Uzvarētāju komanda savā valdījumā iegūs godam pelnīto Temīdas balvu, kā arī visi labākie saņems patīkamus pārsteigumus no mūsu atbalstītājiem.

Profesora Paula Minca VIII tiesas procesa izspēli krimināltiesībās rīko Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde.

Izspēles kāzuss

Izspēles nolikums

Pieteikuma anketa

Augstākās tiesas caurlaide

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties