6. Maijs 2016 15:33
Studenta Vārds
Studenti pasniedz Gada balvas un atklāj profesora Bukovska auditoriju
No LU arhīva

Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde (JFSP), turpinot iedibināto tradīciju, šī gada 29. aprīlī jau astoto reizi pasniedza “Studentu Gada balvas”. Svinīgā ceremonijā jaunatklātajā profesora Vladimira Bukovska auditorijā studenti teica īpašu „paldies” laureātiem par viņu ieguldīto darbu.

Pasākumu ievadīja Juridiskās fakultātes dekānes, asociētās profesores Anitas Rodiņas pārskats par paveikto un svarīgākajiem notikumiem fakultātē aizvadītā gada laikā. 

Gada balvas pasniegšanas ceremonija šoreiz norisinājās 7. auditorijā, kas nu ieguvusi civilprocesa un notariāta tiesību speciālista, profesora Vladimira Bukovska vārdu. Par to jāpateicas fakultātes 2015. gada ziemas absolventiem, kas labprāt turpināja studentu iesāktu tradīciju izlaidumā fakultātei dāvināt tiesību zinātnē pazīstama, mūžībā aizgājuša jurista lielizmēra portretu.

Aizvadītā mēneša laikā Studentu pašpārvalde aicināja studentus balsot un noteikt gada pasniedzēju, gada katedru, izvēlēties savu gada vispārējā personāla pārstāvi, gada notikumu, nosaukt gada studenta vārdu, gada citātu, gada miega zagli – studiju kursu, kurš visvairāk atņēmis stundas, kuras varētu tikt pavadītās miegā un atzīt, kas nosakāma par fakultātes gada „ķezu”. Šogad tika ieviesta arī jauna nominācija – „Gada ieguldījums fakultātes darbā”.

Nominācija „Gada vispārējā personāla pārstāvis” sniedz studentiem iespēju pateikt „paldies” tiem, kas veicina labvēlīgāku studiju vidi, neatsaka padomu un palīdzību un kam ikdienā ne vienmēr atceramies pateikties. Šogad šajā nominācijā tika izvirzīta kopētāja Mārīte Gaiduka, studiju metodiķes Gundega Cillinberga, Kristīne Ābele, Laura Millere, Ligita Svikle un Inese Kukute, taču ar krietnu pārsvaru studentu atzinību izpelnījās un balvu ieguva kopētāja Mārīte Gaiduka.

Nominācijā „Gada katedra” studentu balsojumā, protams, tika izvirzītas visas fakultātes katedras - Krimināltiesisko zinātņu katedra, Valststiesību zinātņu katedra, Tiesību teorijas un vēstures zinātņu katedra, Starptautisko un Eiropas tiesību zinātņu katedra un Civiltiesisko zinātņu katedra. Šogad šo titulu ieguva Civiltiesisko zinātņu katedra.

Ne vienmēr viss rit gludi, rodas dažādas ķibeles un pārpratumi – arī LU Juridiskajā fakultātē. Pieļautās kļūdas var uztvert kā vērtīgu pieredzi, no kā mācīties un par ko vēlāk visiem kopā pasmieties – par to nākamā nominācija „Gada ķeza”. Šogad tika nominēta anonīmā vecāku vēstule, balle Bonijas un Klaida stilā, un studenta mēģinājums iedarbināt dūmu mašīnu, kā rezultātā tika evakuēta LU ēka. Pārliecinošu uzvaru nominācijā „Gada ķeza” izcīnīja anonīmā vecāku vēstule.

Jau trešo reizi pēc kārtas studenti kā „Gada pasākumu” atzīst Ziemassvētku balli, kas šogad tapa sadarbībā ar Ekonomikas un vadības fakultāti. Ļoti atzinīgi novērtēta arī Jauno Juristu universitāte un ievadlekcijas par pētniecību un kāzusu risināšanu 1.kursa studentiem.

Jau otro gadu ir izveidota nominācija „Gada students”, lai uzslavētu to studentu, kas citiem ir kā paraugs, iedvesmas avots vai palīdzīga roka. Šogad vislielāko kolēģu atbalstu ir guvusi Agneta Rumpa, taču šajā nominācijā tika izvirzīti arī Elīna Luīze Vītola, Andris Dimants, Signe Skutele, Dāvids Lipšens, Ērika Gribonika, Jānis Sarāns, Gunta Latiševa-Čudare, Aleksandra Gavrilova un citi.

Par „Gada pasniedzēja” titulu cīnījās vairāki mācībspēki, tostarp profesore Sanita Osipova, profesors Jānis Lazdiņš, docents Jānis Pleps, asociētā profesore Anita Rodiņa un virkne citu, tomēr atkārtoti pie balvas tika lektors, Dr. iur. Edvīns Danovskis.

Nominācijā „Gada miega zaglis” balvu saņem tas studiju kurss, kurš visvairāk atņēmis stundas, kuras varētu tikt pavadītās miegā. Šajā kategorijā tika nominēti šādi kursi: Ievads civiltiesībās (asoc.prof. K.Balodis), Starptautiskās publiskās tiesības (lekt. M.Lejnieks), Kriminālprocess (prof. Ā.Meikališa), Saistību tiesības (lekt. A.Bitāns), Konstitucionālās tiesības (lekt. G.Kusiņš). Ar pārliecinošu balsu vairākumu otro gadu pēc kārtas balvu saņēma Starptautisko publisko tiesību kurss (lekt. M.Lejnieks).

Šogad ierastajām nominācijām klāt nāca jauna – „Gada ieguldījums fakultātes darbā”, kurā tika nominēti prof. Valentija Liholaja, prof. Kalvis Torgāns, prof. Uldis Krastiņš, prof. Jānis Rozenfelds, prof. Juris Bojārs un LU Juridiskās fakultātes Sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Marija Ose. Studentu balsojums atklāja, ka tie visatzinīgāk novērtē profesora Kalvja Torgāna ieguldīto darbu LU Juridiskās fakultātes labā.

Šķiet, uzvarētāja paziņošana tiek visvairāk gaidīta kategorijā “Gada citāts”. Ikdienā pasniedzēji bieži vien pārsteidz ar ļoti interesantiem un smieklīgiem teicieniem, ko labprāt pieraksta arī paši studenti. Nominācijā „Gada citāts” balvu ieguva profesors Jānis Lazdiņš ar citātu: „Visiem vīriešiem ir mednieka instinkts. Nu, varbūt datoriķiem nav.”

Šajai balvai tika izvirzīti arī citi:

  • "Ja es gribētu redzēt kailu miesu, tad ietu uz mākslas muzeju.” /lekt. E. Danovskis/
  • „Laulības pārkāpējs – nelabojams dabas bērns." /prof. J.Lazdiņš/
  • „Uzņēmumu reģistrs ir kā uzņēmumu dzemdību nams, bet VID ir kā nāve, kas nogalina." /prof. R.Balodis/
  • „Piektdienas vakars ir neatņemama sestdienas sastāvdaļa, un rīkot Domes sēdi piektdienas vakarā ir antikonstitucionāli." /prof. R.Balodis/
  • „Nevienai citai valstij nav tā, ka 50 gadus Satversme guļ plauktā, putekļiem noklāta, bet tad viņu paņem, nokrata putekļus un turpina lietot." /prof. R.Balodis/

“Studentu gada balvas” pasniegšanas ceremonijā par muzikālo baudījumu pateicamies Bakalaura studiju programmas studentei Santai Svarai ar kolēģiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties