24. Novembris 2021 12:30
Jaunumi
Tieslietu padome apspriedīs tiesu darba efektivizēšanas un e-lietas ieviešanas plānus
1

Sēdē, kas notiks piektdien, 26. novembrī, Tieslietu padome apspriedīs turpmākos soļus Tiesu efektivitātes darba grupas izstrādātā rīcības plāna īstenošanai. Lai īstenotu Tieslietu padomes darbības stratēģiju 3. rīcības virzienā “Efektīva un kvalitatīva tiesu vara”, Tieslietu padomes izveidotā darba grupa identificējusi četrus prioritāros darbības virzienus.

Tieslietu padome arī uzklausīs Tieslietu ministrijas un Tiesu administrācijas informāciju par rīcības plānu e-lietas ieviešanai tiesās. E-lietas pakāpeniska ieviešana tiesvedībā sāksies no šī gada 1. decembra, un tiesu darba pāreja uz darbu pilnībā digitālā formātā notiks pakāpeniski līdz 2023. gada 1.decembrim. Tieslietu padome 29. oktobra sēdē uzdeva Tiesu administrācijai sagatavot rīcības plānu e-lietas projekta otrā posma ieviešanai, apzinot tiesu priekšsēdētāju un tiesnešu viedokļus par e-lietu, paredzot tiesnešu iesaisti un viņu uzklausīšanu digitālo rīku izstrādē, personāla apmācību un tiesu tehnisku nodrošinājumu jauno prasību izpildei.

Tieslietu padome lems arī par Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētāja iecelšanu.

Tieslietu padomes sēdes darba kārtības projekts

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jautājums Tieslietu padomei
24. Novembris 2021 / 14:10
0
ATBILDĒT
Vai Tieslietu padome nevēlas apspriest situāciju ar šorīt atskanējošo informāciju par žurnālista Lato Lapsas un Saeimas deputāta Alda Gobzema viedierīču iespējamu slepenu uzlaušanu ar spiegošanas programmatūru Pegasus? Kurš valstī izmanto šādu programmatūru? Vai tam ir tiesisks pamats? Paldies.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties