24. Marts 2022 16:11
Jaunumi
VDD izmeklē Krievijas agresijas slavināšanu tīmekļvietnē izveidotā grupā

Valsts drošības dienests (VDD) šā gada 22. martā ir uzsācis kriminālprocesu, kurā izmeklē Krievijas bruņoto spēku Ukrainā veikto kara noziegumu sistemātisku attaisnošanu un slavināšanu sociālās tīklošanās vietnē "Facebook" izveidotā tematiskajā grupā. Šajā grupā VDD fiksējis arī aktivitātes, kas vērstas uz naida izraisīšanu pret latviešiem un ukraiņiem.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 74.1 pantā un 78. panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm, t.i., par kara noziegumu un noziegumu pret mieru publisku attaisnošanu un slavināšanu, kā arī nacionālā un etniskā naida vai nesaticības izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu.

Šodien, 24. martā, VDD minētā kriminālprocesa ietvaros veica tiesas sankcionētas procesuālās darbības objektā Rīgā, kuru gaitā tika aizturēta viena persona.

Aizturētā persona ir minētās tematiskās grupas izveidotājs un administrators, kura darbības rezultātā neierobežotam cilvēku lokam bija pieejams saturs, kas attaisno un slavina Krievijas bruņoto spēku veiktos noziegumus Ukrainā, kā arī ir vērsts uz negatīva noskaņojuma veicināšanu pret latviešiem un ukraiņiem. Minētajai tematiskajai grupai ir vairāk nekā 25 tūkstoši sekotāju, turklāt tās saturs pieejams ikvienam "Facebook" lietotājam.

Izmeklēšana šajā lietā turpinās un VDD sniegs papildu informāciju par tās gaitu atbilstoši kriminālprocesa virzībai.

VDD atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties