22. Marts 2022 17:13
Jaunumi
VDD aiztur personu par Krievijas bruņoto spēku Ukrainā veikto kara noziegumu slavināšanu
1

Valsts drošības dienests (VDD) ir aizturējis personu, kura "YouTube", "Telegram" un citās sociālās tīklošanās vietnēs regulāri publicējusi videomateriālus un ierakstus, kuros attaisno un slavina Krievijas bruņoto spēku Ukrainā īstenotos kara noziegumus.

Kriminālprocesu, kurā tiek izmeklētas personas darbības, VDD uzsāka šā gada 16. martā pēc Krimināllikuma 74.1 pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm, t.i., par noziegumu pret mieru un kara noziegumu attaisnošanu un slavināšanu, kā arī pēc 78. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm, t.i., par nacionālā un etniskā naida vai nesaticības izraisīšanu, izmantojot automatizētas datu apstrādes sistēmas.

Kā liecina VDD veiktā personas veidotā un publicētā satura analīze, persona savos videomateriālos regulāri komentējusi Krievijas bruņoto spēku izvērsto karadarbību Ukrainā, atspoguļojot notikumus Krievijas interesēm atbilstoši un slavējot Krievijas bruņoto spēku izvēlēto militāro taktiku un veiktos noziegumus Ukrainā. Tāpat VDD personas veidotajā saturā konstatējis izteikumus, kas vērsti pret latviešiem un Latvijas valsts iedzīvotājiem.

Šā gada 17. martā VDD divos ar personu saistītos objektos veica neatliekamas procesuālās darbības, kuru ietvaros persona tika aizturēta. Pašlaik personai piemērots aizdomās turētā statuss un drošības līdzeklis – apcietinājums.  

Procesuālo darbību laikā VDD ir ieguvis lielu daudzumu datu nesēju un dokumentu, un šobrīd tiek veikta iegūto materiālu analīze. Izmeklēšana šajā lietā turpinās un VDD sniegs papildu informāciju par tās gaitu atbilstoši kriminālprocesa virzībai.

Minētais kriminālprocess ir viens no četriem VDD 16. martā uzsāktajiem kriminālprocesiem, par ko dienests ir publiski informējis.  

VDD atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties