15. Februāris 2024 11:34
Jaunumi
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē

Piektdien, 16. februārī, Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas (ENCJ) valdes sēdē Parīzē (Francijā). Sēdē plānots apspriest ENCJ 2024. gada darba plānu un Ģenerālās asamblejas programmu.

Viens no svarīgākajiem ENCJ 2024. gada projektiem ir labās prakses vadlīniju izstrāde tiesneša karjeras profesionālās pievilcības nodrošināšanai. Aptaujas rāda, ka ne vien Latvijā, bet arī vairumā citu ENCJ dalībvalstu pastāv zināmas grūtības piesaistīt labākos juristus tiesneša karjerai. Aigars Strupišs līdz ar Beļģijas Tieslietu padomes pārstāvi ir šī projekta koordinatori.

Šogad ENCJ Ģenerālā asambleja norisināsies no 12. līdz 14. jūnijam Romā (Itālijā). Ik gadu ENCJ Ģenerālajā asamblejā tiek diskutēts par aktuālajiem tiesu varas jautājumiem, aplūkoti ENCJ darba plāni un prezentēti darba grupu rezultāti.

Jau ziņots, ka 2023. gada 7. jūnijā Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs kā Latvijas Tieslietu padomes pārstāvis ievēlēts ENCJ valdē. Tā ir pirmā reize, kad Latvijas pārstāvis ir ticis ievēlēts ENCJ valdē. Aigaram Strupišam ENCJ valdes locekļa pienākumi jāpilda līdz 2025. gadā notiekošai ENCJ Ģenerālajai asamblejai.

Papildu informācija:

ENCJ ir organizācija, kas apvieno Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu tiesu varu pārstāvošas un no likumdevēja un izpildvaras neatkarīgas institūcijas. ENCJ izveides mērķis ir sekmēt ES dalībvalstu Tieslietu padomju sadarbību, savstarpējo pieredzes apmaiņu un kopējās informācijas analīzi. Latvijas Tieslietu padome ENCJ dalībniece ir kopš 2011. gada. Plašāka informācija par ENCJ pieejama šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties