2. Septembris 2024 17:00
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem trīs notāru zvērestu
Foto no Augstākas tiesas arhīva

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs 2. septembrī pieņēma trīs notāru zvērestu.

Zvērināta notāre Linda Trama strādās Cēsīs, Esēnija Zemele Alūksnē, Līga Laiveniece Valkā un Smiltenē. Visas jaunās notāres iepriekš bijušas zvērinātu notāru palīdzes.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs jaunajām notārēm uzsvēra notāra lomu būt atbildīgam par sabiedrības drošību. Šis ir visas tiesu sistēmas uzdevums, bet katram tiesu sistēmas amatam tajā sava funkcija. “Pēc laba notāra darba lieta tiesā nenonāk,” uzsvēra Augstākās tiesas priekšsēdētājs.

Savukārt Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Aigars Kaupe kolēģēm, kuru jaunā amata gaitas sākās tieši jaunā mācību gada pirmajā dienā, novēlēja mācīties visu darba dzīvi, un mācīties ne tikai no prakses, bet arī teoriju. “Nekad nevar nonākt līdz brīdim, kad var teikt, ka visu zinu,” uzsvēra notāru padomes priekšsēdētājs. Viņš arī vēlēja rast līdzsvaru starp darbu un personīgo dzīvi un gūt gandarījumu no darba, kas iespējams tad, kad klients ir gandarīts.

Saskaņā ar Notariāta likumu zvērināts notārs iekļaujams zvērinātu notāru sarakstā un var sākt pildīt amata pienākumus tikai pēc tam, kad viņš apdrošinājis profesionālās darbības rezultātā iespējamā zaudējuma risku un devis Augstākās tiesas priekšsēdētājam zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties