12. Septembris 2024 15:15
Jaunumi
Tieslietu padome skatīs jautājumu par Tieslietu akadēmijas projekta virzību

Piektdien, 13. septembrī, notiks Tieslietu padomes sēde, kurā Tieslietu ministrija informēs par Tieslietu akadēmijas projekta virzību. 

2025. gada 1. janvārī tiek plānots atklāt Tieslietu akadēmiju, kas būs vienots tiesnešu, tiesu darbinieku, prokuroru, prokuroru palīgu un izmeklētāju kvalifikācijas pilnveides mācību centrs. Tieslietu akadēmija ir Tieslietu ministrijas prioritārais projekts Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda plānā. 2021. gada 18. jūnijā Tieslietu padome konceptuāli atbalstīja tiesnešu un prokuroru kvalifikācijas pilnveides sistēmas reformu, proti, vienota mācību centra izveidi. Vienlaikus paredzot, ka Tieslietu padome īstenos funkcionālo pārraudzību pār Tieslietu akadēmiju – noteiks mācību stratēģiskos mērķus, virzienus un ievirzes mācību programmu izstrādei, kā arī apstiprinās ikgadējo mācību programmu. 

Tieslietu padome plāno lemt arī par Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētāja vietnieka pienākumu izpildītāja iecelšanu līdz minētās vakances aizpildīšanai likumā „Par tiesu varu” noteiktajā kārtībā. Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētāja vietnieka amata vieta ir vakanta no 2024. gada 2. septembra, jo līdzšinējā Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētāja vietniece, Civillietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāja Inguna Pinne atbrīvota no amata sakarā ar došanos izdienas pensijā. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties