8. Aprīlis 2014 16:00
Jaunumi
Apmeklē publisko lekciju par bijušo premjeru Ādolfu Bļodnieku
1

23.aprīlī Valsts kanceleja ikvienu interesentu aicina apmeklēt septīto publisko lekciju par bijušo Latvijas brīvvalsts premjeru Ādolfu Bļodnieku. Pasākumu atklās Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Lekciju par izcilo Latvijas valstsvīra Ā.Bļodnieka politisko darbību un sabiedriskajām aktivitātēm lasīs vēstures doktors, Rīgas Stradiņa universitātes docents Valters Ščerbinskis. Pasākumā piedalīsies arī Latvijas politiķa dzimtas pārstāvji, tostarp Ādolfa Bļodnieka vecākā brāļa Kārļa mazmeita Irina Kļava (dzimusi Bļodniece).

Lekcijas ietvaros apmeklētājiem būs iespēja noskatīties režisores Dzintras Gekas dokumentālo filmu fragmentus par Sibīrijas bērniem.

Tāpat pasākumā varēs aplūkot izstādi no Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja, Tukuma muzeja, Latvijas Valsts vēstures arhīva, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja krājuma un Bļodnieka dzimtas privātā arhīva par bijušā Ministru prezidenta dzīvi un politisko darbību.

Lekcija notiks Ministru kabineta valdības sēžu zālē (Brīvības bulvāris 36) plkst.11:00. Ikviens interesents aicināts apmeklēt publisko lekciju, piesakoties līdz 22.aprīlim. To var izdarīt, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80000120 vai rakstot e-pastu uz vivita.rudzite@mk.gov.lv.

Lekciju cikla mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par Latvijas vēsturi, nacionālajām vērtībām, t.sk. amatpersonu ieguldījumu valsts veidošanā un attīstībā. Cikls aizsākās 2012.gada septembrī, un pirmā lekcija bija veltīta Valsts un Ministru prezidentam Kārlim Ulmanim. Pasākums tiek finansēts no saliedētības programmai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Bebrejs
9. Aprīlis 2014 / 10:07
0
ATBILDĒT
Šaubos, vai par izcilu var nosaukt cilvēku, kuru par premjeru izbīdīja tikai tādēļ, lai Ulmanis varētu mierīgi gatavoties apvērsumam.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties