10. Septembris 2014 09:19
Jaunumi
Ārlietu ministrija aicina uz ESAO ģenerālsekretāra Anhela Gurijas lekciju Rīgā

Ārlietu ministrija sadarbībā ar Stokholmas Ekonomikas augstskolu Rīgā aicina uz Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāra Anhela Gurijas (Angel Gurría) lekciju „Latvija – ceļā uz dalību ESAO (OECD)” (Latvia on its Path to OECD Membership).

Lekcija notiks 12.septembrī Stokholmas Ekonomikas augstskolas Rīgā Sorosa auditorijā, Strēlnieku ielā 4a, un tās sākums pulksten 11.00. Ikviens interesents ir aicināts apmeklēt publisko lekciju, reģistrējoties Stokholmas Ekonomikas augstskolas mājaslapā.

Lekciju atklās Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs un Stokholmas Ekonomikas augstskolas Rīgā rektors Anderss Pālzovs (Anders Paalzow). Pēc lekcijas sekos jautājumu un atbilžu sesija.

Lekcija angļu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Latvijas pievienošanās ESAO (OECD)

Pēc Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (turpmāk – ESAO) Ministru padomes 2013.gada 30.maija rezolūcijas par organizācijas tālākās paplašināšanās procesu un sadarbības padziļināšanu ar ne-ESAO valstīm, 2013.gada 15.oktobrī ESAO Padome apstiprināja Latvijas iestāšanās sarunu „Ceļa karti”, kas nosaka individuālo Latvijas pievienošanās plānu organizācijai. Kopš šī gada janvāra ir uzsāktas tehniskās diskusijas ar visām „Ceļa kartē” norādītajām ESAO komitejām un darba grupām, kas vērtē Latvijā spēkā esošo tiesību aktu un to piemērošanas prakses atbilstību ESAO instrumentiem.

Kādi būs Latvijas ieguvumi, kļūstot par pilntiesīgu ESAO dalībvalsti, un kādi ir galvenie izaicinājumi Latvijas iestāšanās procesā? Kā Latvija jau šobrīd var izmantot ESAO plašo un daudzveidīgo pieredzi ekonomiskajā un sociālajā jomā, kā arī statistikas datubāzes, lai identificētu nepieciešamās reformas savas konkurētspējas paaugstināšanai? Kā Latvijai efektīvi izmantot ekonomiski attīstītāko valstu pieredzi? Vai dalība ESAO veicinās valsts pārvaldes kvalitātes attīstību un labāku publiskās sektora pakalpojumu sniegšanu? Šie ir tikai daži no jautājumiem, kuri tiks apspriesti ESAO ģenerālsekretāra uzstāšanās laikā.

Par ESAO ģenerālsekretāru

Anhels Gurija (Angel Gurría) ir Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas ģenerālsekretārs kopš 2006. gada jūnija. 2010.gada septembrī viņš tika atkārtoti iecelts amatā uz otro termiņu. Kā ESAO ģenerālsekretārs viņš ir stiprinājis organizācijas lomu globālajā dialogā un diskutējis par ekonomiskās politikas jautājumiem līdztekus nodarbojoties arī ar tās iekšējo modernizāciju un reformām.

A.Gurija ir no Meksikas un darbu ESAO uzsācis pēc sekmīgas karjeras valsts dienestā. 1990.gados A.Gurija ieņēma Meksikas ārlietu ministra un finanšu un publiskā kredīta ministra amatus. A.Gurijam ir bakalaura grāds ekonomikā (UNAM, Meksika) un maģistra grāds ekonomikā no Līdsas Universitātes (Apvienotā Karaliste). Viņš ir precējies un viņam ir 3 bērni.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties