10. Aprīlis 2019 14:06
Jaunumi
ANO iesniegts Latvijas kārtējais ziņojums par 1966. gada Starptautiskā pakta par ekonomiskajām, sociālajām un kultūras tiesībām izpildi no 2008.–2017. gadam

2019. gada 3. aprīlī Apvienoto Nāciju Organizācijā (ANO) tika iesniegts kārtējais Latvijas ziņojums par 1966.gada Starptautiskā pakta par ekonomiskajām, sociālajām un kultūras tiesībām izpildi (Pakts).

Saskaņā ar Pakta 16. un 17. pantu tā dalībvalstis ANO ģenerālsekretāram iesniedz ziņojumus par paveikto Pakta normu ieviešanā. Latvijas Republikas konsolidētais otrais, trešais, ceturtais, piektais, sestais kārtējais ziņojums par Pakta izpildi laikā no 2008. gada 1. janvāra līdz 2017. gada 31. decembrim (Ziņojums) sniedz informāciju par sociālo, ekonomisko un kultūras tiesību īstenošanu Latvijā. Tas koncentrējas uz dzimumu vienlīdzības nozīmi, diskriminācijas aizliegumu un dažādu sociāli vājāku grupu integrēšanu sabiedrībā un darba tirgū, valsts sociālajiem pabalstiem un valsts minimālajām sociālās drošības garantijām, korupcijas un ēnu ekonomikas novēršanu, pieeju izglītībai un veselības aprūpei, darba drošību un cīņu ar bērnu nodarbinātību, vardarbības ģimenē izskaušanu, ģimenes aizsardzību, prostitūcijas aizliegšanu, kā arī sabiedrības pieeju kultūrai.

Ziņojumu sagatavoja Ārlietu ministrija sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Finanšu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Kultūras ministriju, Labklājības ministriju, Tieslietu ministriju, Satiksmes ministriju un Veselības ministriju. Savu viedokli Ziņojuma izstrādes gaitā sniedza arī tiesībsargs, norādot, ka iesniegs alternatīvu ziņojumu par Pakta izpildi. Ziņojums tika izskatīts un apstiprināts Ministru kabinetā 16.oktobrī. Ziņojums pieejams latviešu un angļu valodā Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnē.

Lai nodrošinātu ANO ar vispusīgu informāciju par Pakta ieviešanu Latvijā un nodrošinātu nevalstisko organizāciju iesaisti, Ārlietu ministrija aicina nevalstiskās organizācijas savu viedokli par Ziņojumā iekļauto informāciju un Latvijā esošo situāciju ekonomisko, sociālo un kultūras tiesību sfērā iesniegt nepastarpināti ANO Ekonomisko, sociālo un kultūras tiesību komitejas sekretariātā. Izsmeļoša informācija angļu valodā par nevalstisko organizāciju iesaisti Pakta ieviešanā pieejama ANO tīmekļa vietnē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties