10. Jūnijs 2019 15:56
Jaunumi
Satversmes tiesas padomnieks Kristaps Tamužs piedalās Eiropas Cilvēktiesību tiesas rīkotajā Augstāko tiesu tīkla kontaktpunktu forumā

No 6. līdz 7. jūnijam Satversmes tiesas padomnieks Kristaps Tamužs piedalījās Eiropas Cilvēktiesību tiesas rīkotajā Augstāko tiesu tīkla kontaktpunktu forumā (Superior Court Network Focal Points Forum) Strasbūrā, Francijā.

Ikgadējā sanāksmē tika pārskatīta un izvērtēta pērnā gada tiesu savstarpējā sadarbība, kā arī apspriesti turpmāk plānotie pasākumi tiesu savstarpējās komunikācijas veicināšanai. Sanāksmes ietvaros notika arī seminārs par Eiropas Cilvēktiesību tiesas jaunāko judikatūru saistībā ar migrācijas un terorisma jautājumiem. Foruma laikā tika apspriests arī Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 16. protokols un saskaņā ar šo protokolu pieņemtais pirmais konsultatīvais viedoklis.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa izveidoja Augstāko tiesu tīklu 2015. gada nogalē ar mērķi veicināt Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas ieviešanu dalībvalstīs. Satversmes tiesa tīklam pievienojās 2017. gadā. Šobrīd Augstāko tiesu tīkls aptver 77 tiesas no 36 Eiropas Padomes dalībvalstīm. Kontaktpunktu forums pirmo reizi notika 2017. gadā. Tas katru gadu tiek rīkots ar mērķi veicināt Eiropas Cilvēktiesību tiesas un Eiropas Padomes dalībvalstu augstāko tiesu sadarbību, kā arī attīstīt vienotu izpratni par cilvēktiesību jautājumiem, tādējādi stiprinot stabilas un kvalitatīvas Eiropas tiesiskās telpas cilvēktiesību jomā veidošanu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties