11. Janvāris 2021 10:00
Jaunumi
Šonedēļ divi VID tiešsaistes semināri uzņēmējiem par izmaiņām nodokļu jomā

Turpinot skaidrot 2020. gada nogalē pieņemtos grozījumus nodokļu jomā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) šonedēļ – 14. un 15. janvārī – aicina piedalīties divos tiešsaistes semināros – “Grozījumi dabas resursu, PVN un auto nodokļos” un “Algas nodokļu aprēķins 2021.gadā”.

Tiešsaistes seminārs par būtiskākajām izmaiņām Dabas resursu nodokļa likumā, Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā un Pievienotās vērtības nodokļa likumā būs skatāms 14. janvārī no pl. 11.00 VID kontā sociālajā platformā “Facebook” un “Youtube”.

Savukārt tiešsaistes seminārs par izmaiņām algas nodokļu aprēķinā 2021. gadā – 15. janvārī no plkst. 10.00 VID kontā sociālajā platformā “Facebook” un “Youtube”.

Seminārā par izmaiņām algas nodokļu aprēķinā stāstīsim par šādiem tematiem:

  • Kā mainījušās iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes?
  • Kā mainījusies IIN piemērošanas kārtība autoratlīdzībām?
  • Kādi ir jaunie neapliekamo ienākumu veidi?
  • Kādas ir izmaiņas mikrouzņēmumu nodokļa maksāšanas režīmā darba algām?
  • citi ar tēmu saistīti jautājumi.

Interesenti var pievienot šos pasākumus savam kalendāram šeit: www.vid.gov.lv/Aktualitātes/Notikumi/Grozījumi dabas resursu, PVN un auto nodokļos” un www.vid.gov.lv/Aktualitātes/Notikumi/“Algas nodokļu aprēķins 2021. gadā”.

2020. gada nogalē Saeima ir pieņēmusi vairākas izmaiņas dažādos nodokļu normatīvajos aktos, kas stājas spēkā šogad. Ar tām visām iespējams iepazīties VID tīmekļvietnes sadaļā “Nodokļi 2021”.

Lai skaidrotu, kā tieši šīs izmaiņas ietekmēs uzņēmējus un dažādas iedzīvotāju grupas, VID arī šogad rīkos vairākus tiešsaistes seminārus par izmaiņām nodokļu normatīvajos aktos 2021. gadā. Aktuālā informācija par turpmākajiem VID organizētājiem pasākumiem pieejama VID tīmekļvietnes www.vid.gov.lv sadaļā “Notikumu kalendārs”.

Pirmais seminārs, kas notika jau pagājušā gada 14. decembrī un bija veltīts izmaiņām Mikrouzņēmumu nodokļu likumā, pieejams VID tīmekļvietnē sadaļā “Nodokļi2021/Esmu MUN maksātājs”. Tāpat pieejams arī video ar atbildēm un semināra laikā uzdotajiem jautājumiem: https://www.youtube.com/watch?v=d2YlKwE7hBE&feature=youtu.be.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, kā arī uzdot savus jautājumus rakstiski VID Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) sadaļā “Sarakste ar VID”.  Svarīgi, ka, zvanot uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, ikviens var saņemt arī personificētu konsultāciju, ja vien zvanot pieslēdzas VID EDS un nosauc tur redzamo kodu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties