20. Marts 2014 10:33
Jaunumi / Nodokļi
Biedrībām, nodibinājumiem, arodbiedrībām un politiskajām organizācijām līdz marta beigām jāiesniedz gada pārskats

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atgādina, ka līdz 2014.gada 31.martam ieskaitot visām Latvijā reģistrētām biedrībām, nodibinājumiem un arodbiedrībām ir VID jāiesniedz sagatavotais gada pārskats. Politiskajām organizācijām (partijām) un to apvienībām līdz 31.martam jāiesniedz gada pārskata noraksts, savukārt tām biedrībām, nodibinājumiem un arodbiedrībām, kuru apgrozījums (ieņēmumi) no saimnieciskajiem darījumiem 2012. un 2013.gadā nepārsniedza 25000 latu, līdz 31.martam VID ir jāsniedz gada pārskata daļas – ieņēmumu un izdevumu pārskats un ziedojumu un dāvinājumu pārskats.

Tām organizācijām, kurām piešķirts sabiedriskā labuma statuss, līdz šī gada 31.martam papildus gada pārskatam jāiesniedz arī administratīvo izdevumu pārskats un detalizēta informācija par ziedojumu izlietojumu. Gan veidlapa "Iepriekšējā gada darbības pārskats un turpmākās darbības plāns", gan VID ieteicamā forma "Detalizēts izlietoto ziedojumu un dāvinājumu pārskats” pieejama VID mājaslapas sadaļā „Sabiedriskā labuma statuss”.

VID atgādina, ka 2013.gada pārskats, kas sakrīt ar kalendāro gadu, ir sagatavojams latos. Gada pārskatu var iesniegt elektroniski, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), kur pieejamas gada pārskata sastāvdaļu strukturētas formas, papīra formā jebkurā VID klientu apkalpošanas centrā vai arī nosūtot to pa pastu.

Informācija par gada pārskata obligātajām sastāvdaļām, par dokumentiem, kas iesniedzami kopā ar gada pārskatu, par to, kas veic attiecīgās sabiedrības gada pārskata pārbaudi un kādi ir gada pārskata iesniegšanas termiņi, skaidrota VID informatīvajā materiālā "Valsts ieņēmumu dienestā iesniedzamie gada pārskati, dokumenti un to iesniegšanas termiņi par 2013.pārskata gadu", kas pieejams www.vid.gov.lv sadaļā „Gada pārskati”.

Biedrību, nodibinājumu un arodbiedrību gada pārskatu struktūru, apjomu un saturu, kā arī sagatavošanas, pārbaudīšanas un iesniegšanas kārtību nosaka Ministru kabineta 2006.gada 3.oktobra noteikumi Nr.808 „Noteikumi par biedrību, nodibinājumu un arodbiedrību gada pārskatiem”, savukārt politisko organizāciju (partiju) un to apvienību gada pārskatu sagatavošanas, pārbaudīšanas un iesniegšanas kārtību nosaka Ministru kabineta 13.07.2004. noteikumi Nr.591 “Noteikumi par politisko organizāciju (partiju) un to apvienību gada pārskatiem”.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
NODOKĻI
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties