29. Aprīlis 2014 12:42
Jaunumi
Ilggadējai Augstākās tiesas darbiniecei Intai Ķirsei piešķirts Atzinības krusts

Priecīga vēsts 29.aprīlī publicēta „Latvijas Vēstnesī” – Ordeņa kapituls piešķīris Atzinības krusta V šķiru ilggadējai Augstākās tiesas darbiniecei Intai Ķirsei.

Augstākās tiesas kolektīvs priecājas un lepojas ar šo notikumu. Valsts augstākos apbalvojumus – Triju Zvaigžņu ordeņus un Atzinības krustus – ir saņēmuši 10 Augstākās tiesas tiesneši, bet darbiniekam tāda atzinība izteikta pirmoreiz.

I.Ķirse 34 mūža gadus ir veltījusi darbam Augstākajā tiesā – 1978.gadā absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti un jau 1979.gadā uzsākusi darbu Augstākajā tiesā par Kancelejas priekšnieci. No 1984.gada līdz 2007.gadam bijusi Augstākās tiesas priekšsēdētāja palīdze – 23 gadus diendienā palīdzējusi Augstākās tiesas priekšsēdētājiem risināt organizatoriskos jautājumus – uzklausījusi apmeklētājus, atbildējusi uz iedzīvotāju iesniegumiem, risinājusi personāla jautājumus.

2007.gadā, kad Augstākajā tiesā tika izveidota Sūdzību izskatīšanas nodaļa, I.Ķirse darbu turpināja par šīs nodaļas konsultanti, savas plašās zināšanas un pieredzi izmantojot darbā ar iedzīvotāju sūdzībām. Šobrīd viņa ir konsultante Dokumentu pārvaldības nodaļā.

I.Ķirse iemantojusi kolēģu cieņu, atzinību un autoritāti kā atbildīga un vispusīgi zinoša darbiniece ar ļoti lielu praktiskā darba pieredzi. Kolektīva balsojumā viņa 2013.gadā saņēmusi Augstākās tiesas Temīdas balvu nominācijā „Gada darbinieks”.

Bez profesionālajām zināšanām kolēģi pauduši apbrīnu arī I.Ķirses personībai, ko raksturo vienmēr možs gars, neizsīkstoša enerģija, rakstura stingrība, kā arī nesavtīgs atbalsts ikvienā dzīves situācijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties