2. Jūnijs 2014 11:16
Jaunumi
Ārlietu ministrs un RJA rektors parakstīs vienošanos par mācību programmu Austrumu partnerības reģiona un Centrālāzijas valstu pārstāvjiem

Šodien, 2.jūnijā, plkst. 15.00 ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) rektors, profesors Džordžs Ulrihs (George Ulrich) Ārlietu ministrijā parakstīs vienošanos par RJA mācību programmas īstenošanu Austrumu partnerības reģiona un Centrālāzijas valstu publiskās administrācijas un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem.

Studiju programma, kuru koordinēs RJA un kas notiks RJA telpās, tiks finansēta no Latvijas valsts budžeta attīstības sadarbības politikas ietvaros. Programmai paredzēts atlasīt 15 pārstāvjus no Austrumu partnerības reģiona (Armēnija, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Gruzija, Moldova un Ukraina) un Centrālāzijas valstīm (Kazahstāna, Kirgizstāna, Tadžikistāna, Turkmenistāna un Uzbekistāna), kā arī Kosovas. Triju mēnešu mācību programma sāksies septembrī un ietvers augsti kvalificētu pasniedzēju lekcijas, seminārus, pieredzes pārņemšanu Latvijas valsts institūcijās, mācību braucienus uz Briseli un Luksemburgu.

Ilgtermiņa ieguldījums no mācību programmas ir Austrumu partnerības reģiona un Centrālāzijas valstu attiecību stiprināšana ar Eiropas Savienību (ES), tādējādi sniedzot ieguldījumu Latvijas tuvējā kaimiņu reģiona stabilitātē un izaugsmē, kas ilgtermiņā pozitīvi atsaucas uz Latvijas divpusējām ekonomiskajām interesēm un drošības politiku. Izveidojot šādu programmu, nākotnē Latvija var sevi profilēt kā aktīvu reformu atbalstītāju Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīs un iedibināt profesionālu izglītības centru Rīgā, attīstot tā atpazīstamību visā reģionā.

Padziļinātā programma paredz mācības par ES un starptautiskās ekonomikas, politikas un juridiskajiem jautājumiem, lai atbalstītu Austrumu partnerības reģiona un Centrālāzijas valstu centienus tuvināties ar ES. Programmas īstenošanā piedalīsies mācību spēki no RJA, Latvijas Ārpolitikas institūta, Latvijas Universitātes, Rīgas Ekonomikas augstskolas (Stockholm School of Economics in Riga) un Eiropas Publiskās administrācijas institūta (European Institute for Public Administration).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties