15. Jūlijs 2014 15:30
Jaunumi
Valsts prezidents pieņem tiesneša Aigara Strupiša zvērestu
Otrdien, 15.jūlijā, klātesot arī ģimenei un Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam, svinīgo tiesneša zvērestu Valsts prezidentam Andrim Bērziņam deva jaunais Augstākās tiesas tiesnesis Aigars Strupišs
Valsts Prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien, 15.jūlijā, pieņēma Augstākās tiesas tiesneša Aigara Strupiša svinīgo tiesneša zvērestu. Tiesnesis solīja būt godīgs un taisnīgs, uzticīgs Latvijas Republikai, vienmēr censties noskaidrot patiesību, nekad nenodot to, tiesu spriest stingrā saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmi un likumiem. Pēc zvēresta pieņemšanas Valsts prezidents izsniedza A. Strupišam amata zīmi.

Sveicot jauno kolēģi, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs vēlēja vienmēr atcerēties to augsto atbildību, ar ko apveltīts tiesnesis, kurš devis zvērestu un no Valsts prezidenta rokām saņēmis tiesneša amata zīmi. I.Bičkovičs pauda, ka šodienas notikums, kad Valsts prezidents pieņem Augstākās tiesas tiesneša zvērestu, ir īpaši nozīmīgs.

Uzrunājot klātesošos, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs teica: „Šis ir rets gadījums, kad tiesnesis savu misiju sāk uzreiz augstākajā instancē, jo līdz šim viņš ir bijis akadēmiskās vides pārstāvis – tiesībzinātnieks un mācībspēks.

Sena gudrība vēsta, ka teorija bez prakses ir tukša, bet prakse bez teorijas ir akla. Tādēļ esam gandarīti, ka Augstākās tiesas Civillietu departaments papildinājis savas rindas ar vienu no vadošajiem Latvijas komerctiesību speciālistiem. Esmu pārliecināts, ka Aigars Strupišs tiesneša darba pieredzes trūkumu pilnībā kompensēs ar tām zināšanām, ko līdz šim izmantojis savās lekcijās, grāmatās un pētījumos.

Komerctiesības ir ne tikai tiesu sistēmas, bet arī Latvijas ekonomikas aktualitāte, uz ko arvien norāda arī Ārvalstu investoru padome. Komercstrīdi kļūst aizvien sarežģītāki tiesu praksē. Tādēļ šajā jomā specializējušies tiesneši kasācijas instancē Augstākajā tiesā ir ļoti nepieciešami.”

A.Strupišs 1990.gadā ieguvis jurista diplomu Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē un šobrīd studē doktorantūrā. Viņam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze akadēmiskajā un pētnieciskajā darbā jurisprudences jomā un praktiskajā jurisprudencē, kā arī normatīvo aktu projektu izstrādē, ko veicis neatkarīga eksperta statusā.

Viņam ir arī ilggadīga pieredze sadarbībā ar dažādām valsts institūcijām un starptautiskajām organizācijām, strādājis Tieslietu ministrijas pastāvīgajā Komerctiesību darba grupā un Uzņēmumu reģistra konsultatīvajā padomē.

Saeima A.Strupišu Augstākās tiesas tiesneša amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma apstiprināja 2014.gada 5.jūnijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties