2. Septembris 2014 14:53
Jaunumi
Par iespēju pārcelt AT tiesnešus darbā citā tiesā pēc Krimināllietu un Civillietu tiesu palātu reorganizācijas

Saeimas Juridiskās komisijas Tiesu politikas apakškomisijas deputāti otrdien, 2.septembrī, konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas rosinātās izmaiņas likumā „Par tiesu varu” un Tiesnešu izdienas pensiju likumā, kas paredz noteikt turpmākā darba iespējas tiem Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palātas un Civillietu tiesu palātas tiesnešiem, kuri līdz tiesu palātu likvidācijai nebūs iecelti par AT departamentu tiesnešiem.

Lai sekmētu savlaicīgu un kvalitatīvu tiesas spriešanu, kā arī efektīvi izmantotu to AT tiesu palātu tiesnešu, kuri līdz tiesu palātu likvidācijai nebūs iecelti par departamentu tiesnešiem, zināšanas un profesionālo pieredzi, piedāvātās izmaiņas likumā „Par tiesu varu” paredz iespēju šos tiesnešus pārcelt darbā citā tiesā.

Ar izmaiņām Tiesnešu izdienas pensiju likumā paredzēts, ka tiesības uz izdienas pensiju būs arī AT tiesnešiem, kuri tiesneša amatu atstās sakarā ar AT tiesu palātu reorganizāciju. Uz izdienas pensiju varēs pretendēt, ja ir sasniegts likumā noteiktais izdienas stāžs un līdz vecuma pensijas piešķiršanai noteiktā vecuma sasniegšanai ir palikuši ne vairāk kā trīs gadi.

Plānots, ka par konkrētām likumprojektu redakcijām apakškomisija lems 9.septembrī, lai grozījumus likumā „Par tiesu varu” un Tiesnešu izdienas pensiju likumā varētu iesniegt un izskatīt atbildīgajā Juridiskajā komisijā un virzīt izskatīšanai Saeimā steidzamības kārtībā, informē Tiesu politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.     

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties