3. Decembris 2015 09:54
Jaunumi
Sagatavots ceļvedis Augstākās tiesas nolēmumu meklēšanā
1

Lai palīdzētu interesentiem atrast nepieciešamos Augstākās tiesas spriedumus un lēmumus, Augstākā tiesa sagatavojusi informatīvu ceļvedi par trīs dažādiem nolēmumu meklēšanas ceļiem.

Pirmkārt, Augstākās tiesas mājaslapā www.at.gov.lv ir pieejami judikatūras nolēmumi. Tie ir tiesas spriedumi un lēmumi, kam ir nozīme saskaņotas tiesu prakses veidošanā un ko atlasa Augstākās tiesas Judikatūras nodaļa sadarbībā ar departamentiem. Judikatūras nolēmumi ir sistematizēti vairākos klasifikatoros, kas palīdz vajadzīgā meklēšanā.

Otrkārt, kopš 2013.gada 1.septembra spēkā stājušies tiesas spriedumi, kā arī Krimināllietu departamenta lēmumi tiek publicētu portālā www.tiesas.lv. Diemžēl nolēmumu meklēšana šajā vietnē ir visai sarežģīta, tādēļ Augstākās tiesas informatīvajā materiālā sniegti ieteikumi, kā veiksmīgāk atrast vajadzīgo.

Visbeidzot trešā iespēja – nolēmumi, kas nav publiskajās datubāzēs, jautājami Augstākās tiesas Kancelejā vai Dokumentu pārvaldības nodaļas arhīvā, žurnālistiem – Komunikācijas nodaļā.

Saskaņā ar likuma „Par tiesu varu” 28.2panta piekto daļu nolēmumi tiek publicēti un izsniegti anonimizētā veidā, aizsedzot to informācijas daļu, kas atklāj fiziskās personas identitāti. 

Šī un cita informācija – Augstākās mājaslapas sadaļā „Tiesvedība” informatīvajā ceļvedī „Kur meklēt Augstākās tiesas nolēmumus?

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jons
3. Decembris 2015 / 11:20
0
ATBILDĒT
Šaumas, 21.gs. un IT gadsimtā vēl kaut kas jāprasa! Kāpēc nevar visu atrast elektroniski?
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 273 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties