11. Aprīlis 2016 09:36
Jaunumi
Ģenerālprokuratūra izskatījusi vēstuli “Par maksātnespējas procesa administratora amata darbību nenoteiktību”

2016. gada 7. aprīlī Ģenerālprokuratūrā izskatīta biedrības “Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija” (Asociācija) šā gada 21. marta atklātā vēstule “Par maksātnespējas procesa administratora amata darbību nenoteiktību”.

Vēstulē izteiktas pretenzijas, ka Maksātnespējas likumā iekļautā norma par administratoru pielīdzināšanu valsts amatpersonām Asociācijas ieskatā nav izstrādāts un ieviests valsts amatpersonas statusam un publiskajām tiesībām raksturīgajiem darbības principiem atbilstošs tiesiskais regulējums.

Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departaments, veicot vēstulē norādīto faktu pārbaudi, noskaidroja, ka Tieslietu ministrija jau vairākkārtīgi ir sniegusi Asociācijai savu redzējumu par maksātnespējas administratoru darbības un samaksas noteikšanu, gan arī par personīgo līdzekļu ieguldīšanu maksātnespējas procesā, tādējādi, nesaskatot būtiskus šķēršļus maksātnespējas procesa īstenošanā.

Asociācijas un Tieslietu ministrijas viedokļu nesakritība par Maksātnespējas likuma normu piemērošanu nav pamats prokurora reaģēšanas līdzekļu piemērošanai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties