8. Augusts 2016 10:06
Jaunumi
Par apelācijas kārtībā izskatāmām lietām no 8. līdz 12. augustam

Augstākās tiesas informācija par apelācijas kārtībā izskatāmām lietām laikā no 8. līdz 12. augustam.

Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta tiesas sēdē mutvārdu procesā izskatīs trīs apelācijas sūdzības par pirmās instances tiesas spriedumiem. Rakstveida procesā izlems jautājumu par pārrakstīšanās kļūdas labošanu spriedumā.

Informācija par atsevišķu lietu:

11. augustā nolikta tiesas sēde Bulduru Dārzkopības vidusskolas prasībā pret akciju sabiedrību „PrivatBank” par parāda piedziņu. Iepriekšējā tiesas sēdē 5. jūlijā lietas izskatīšana tika atlikta sakarā ar iespējamo izlīgumu pušu starpā.

Lieta AT Civillietu tiesu palātā nonākusi ar AS „PrivatBank” apelācijas sūdzību par Latgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru par labu Bulduru Dārzkopības vidusskolai no „PrivatBank” piedzīti 216 336,02 eiro zaudējumi un 4629,61 eiro tiesāšanās izdevumi.

Vidusskola ar prasību tiesā pret AS „PrivatBank” vērsās 2013. gada vasarā par parāda piedziņu, norādot, ka prasītāja rīkoja atklātu konkursu „Par Bulduru Dārzkopības vidusskolas renovāciju un energoefektivitātes paaugstināšanu” un pieteikumu dalībai iepirkuma procedūrā iesniedza SIA „Info Būve”, pieteikumam pievienojot AS „PrivatBank” apliecinājumus, tostarp garantiju, ka gadījumā, ja būvnieks neizpilda savas saistības, banka garantē, ka apmaksās vajadzīgo summu.

Tā kā „Info Būve” nepienācīgi pildīja savas saistības, skola nolēma vienpersoniski atkāpties no līguma, iesniedzot "PrivatBank" pieprasījumu par saistību izpildi, ko banka neveica.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 273 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties