11. Novembris 2016 09:09
Jaunumi
Tiesu administrācijas eksperti iepazīstas ar Spānijas pieredzi Eiropas judikatūras identifikatora ieviešanā

2016. gada oktobrī Tiesu administrācijas eksperti viesojās Spānijas Tiesu varas dokumentācijas centrā, lai iepazītos ar šīs valsts pieredzi Eiropas judikatūras identifikatora jeb ECLI (European Case Law Identifier) ieviešanā.

Pieredzes apmaiņas vizītes ietvaros Latvijas delegācija apmeklēja Spānijas Juridisko dokumentu centru, kur iepazinās ar ECLI izstrādes un ieviešanas procesu Spānijas tieslietu sistēmā. Tika pārrunāta arī ECLI ieviešanas ietekme uz tiesu sistēmu kopumā. Spānijas kolēģi ar konkrētiem piemēriem iepazīstināja Latvijas delegāciju ar procesiem, kā Spānijā tiek elektronizēti un uzglabāti tiesu nolēmumi, kā arī ar kārtību, kādā tiek anonimizēti tiesu nolēmumi un kā tiek nodrošināta nolēmumu pieejamība tiesu sistēmā strādājošiem un sabiedrībai. Latvijas delegācija savukārt Spānijas kolēģus iepazīstināja ar Latvijas tiesu sistēmu un Tiesu administrācijas pamatfunkcijām, kā arī jaunajām tehnoloģijām, kas tiesu darbu padara efektīvāku.

Projekta īstenošanas ietvaros pieredzes apmaiņas vizītē piedalījās Tiesu administrācijas direktora vietniece attīstības un juridiskajos jautājumos Inese Kalniņa, Tiesu administrācijas direktora vietnieks finanšu un administratīvajos jautājumos Andris Munda, Tiesu administrācijas Informācijas tehnoloģiju nodaļas informācijas sistēmu administrators Egijs Bodnieks, Tiesu administrācijas Tiesu iestāžu informācijas sistēmas nodaļas vecākā referente Iveta Kokoreviča un Tieslietu ministrijas Tiesu sistēmas politikas departamenta juriskonsulte Daina Obuka.

Eiropas judikatūras identifikatora ieviešana Latvijā tiek realizēta Eiropas Komisijas nacionālo vai starptautisko e-tiesiskuma projektu programmas „TIESISKUMS (2014-2020)” ietvaros.

Projekts ir uzsākts šogad martā un to ir plānots noslēgt 2017. gada septembrī. Tiesu administrācijas partneri šī projekta ietvaros ir Itālijas Tieslietu ministrija, Lietuvas Tiesu administrācija un Spānijas Tiesu varas dokumentācijas centrs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties