24. Janvāris 2020 11:34
Jaunumi
Juridiskā fakultāte sagatavojusi plašu pasākumu programmu LU 78. starptautiskajai zinātniskajai konferencei

No 2020. gada februāra līdz martam Juridiskajā fakultātē noritēs ikgadējā LU starptautiskā zinātniskā konference. Līdztekus plenārsēdei šogad Juridiskā fakultāte konferencei pieteikusi vienpadsmit sekcijas sēdes, to skaitā arī Pirmo Konstantīna Čakstes demokrātijas priekšlasījumu.

Konferences pasākumus 10. februārī ievadīs plenārsēde “Starptautisko un ES tiesību piemērošana nacionālajās tiesās”, bet  sekciju sēdes notiks no 13. februāra līdz 19. martam Juridiskās fakultātes telpās un Mazajā aulā, Raiņa bulvārī 19.

Dekāne A. Rodiņa norāda, ka “lai arī starptautiskā zinātniskā konference ir ikgadējs akadēmisks notikums, katru gadu Juridiskā fakultāte interesentiem cenšas piedāvāt ne tik vien aktualitāšu diskursu, bet arī meklē jaunus sadarbības formātus. Šogad īpaši izceļama prof. Kristīnes Stradas-Rozenbergas vadībā organizētā  teorētiski praktiskā diskusija par mantas noziedzīguma pierādīšanas un konstatēšanas procesuālajām aktualitātēm un modernajiem izaicinājumiem, kurā piedalīsies eksperti no Juridiskās fakultātes, Ģenerālprokuratūras, Rīgas apgabaltiesas, Latvijas Zvērinātu advokātu padomes un LR Tieslietu ministrijas. Savukārt sadarbībā ar akadēmisko vienību “Austrums” un Latvijas Centrālās padomes piemiņas fondu, fakultāte 17. martā plkst. 16.00, rīko pirmo Konstantīna Čakstes demokrātijas priekšlasījumu, ar kuru uzstāsies prof. Ineta Ziemele, Satversmes tiesas priekšsēdētāja.”

Konferences ietvaros, 14. februārī plkst. 11.00, notiks monogrāfijas “Noziedzīgu nodarījumu kvalifikācija. Palīglīdzeklis krimināltiesību normu piemērotājiem” atvēršana. Monogrāfijas autore ir profesore Valentija Liholaja.


Visi interesenti laipni aicināti apmeklēt Juridiskās fakultātes rīkotos pasākumus LU 78. starptautiskās zinātniskās konferences ietvaros.

PROGRAMMA

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties