5. Februāris 2020 16:57
Jaunumi
Andrejs Judins: Latvijai piederīgo tiesiskā aizsardzība ir jānodrošina neatkarīgi no viņu atrašanās vietas
1

"Latvijas pilsoņi un nepilsoņi ir piederīgi valstij neatkarīgi no viņu atrašanās vietas. Būtiski, lai, atrodoties arī ārpus Latvijas, valsts viņiem nodrošinātu pieejamus konsulāros pakalpojumus un tiesību aizsardzību. Ministrijas Latvijā strādā, cieši ievērojot šo principu," trešdien, 5. februārī, sacīja Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins pēc komisijas sēdes, kurā deputāti kopā ar atbildīgo ministriju pārstāvjiem sprieda par Latvijas pilsoņu un nepilsoņu tiesiskās aizsardzības nodrošināšanu ārvalstīs.

Kā sēdē atzīmēja Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktore Guna Japiņa, konsulārā palīdzība visiem Latvijas pases turētājiem - pilsoņiem, nepilsoņiem, personām, kuras Latvijā ieguvušas bēgļa, bezvalstnieka vai alternatīvo statusu - tiek sniegta vienlīdzīgi. Tāpat viņa atzīmēja, ka konsulārās palīdzības darbs norit nepārtraukti un tam nav ģeogrāfiska ierobežojuma.

Deputāti kopā ar klātesošajiem pārsprieda ministriju sadarbību ar pašvaldībām un bāriņtiesām, secinot, ka sadarbība kopumā vērtējama kā laba, taču būtiski turpināt skaidrojošu darbu, lai stiprinātu iestāžu kompetenci saistībā ar personu tiesisko aizsardzību ārpus Latvijas.

Tāpat klātesošie sprieda par Latvijas pilsones Kristīnes Misānes, kura šobrīd atrodas apcietinājumā Dānijā, situāciju un Latvijas iestāžu iesaisti šīs situācijas risināšanā.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Roberts
9. Februāris 2020 / 17:06
0
ATBILDĒT
Tukši vārdi, Judina kungs, Jūs šo gadu laikā neesat ne pirkstu pakustinājis to desmitu cilvēku lietās, kuras pret Latvijas pilsoņiem tiek izmeklētas ārvalstīs, Jums nemaz nav zināms, kādi ir šiem cilvēkiem piespriestie sodi, bieži vien ceturtdaļgadsimtu gari! Nevajag nodarboties ar lētu populismu, cienītais
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties