11. Jūnijs 2019 /NR. 23 (1081)
Atsaucoties uz publicēto
Tiesneši ir pakļauti tikai likumam
24
Mārcis Krūmiņš
Zvērināts advokāts, LU Juridiskās fakultātes lektors  

Ievada vietā

Pirms lasītājs lasa šo rakstu, autors iesaka iepazīties ar 2019. gada 9. aprīļa žurnālā "Jurista Vārds" publicēto zvērināta advokāta, LZA akadēmiķa, LU Juridiskās fakultātes profesora Dr. habil. iur. Kalvja Torgāna rakstu "Tiesas kļūdas un tiesneša neatkarības robežas", kā arī 2019. gada 14. maija numura publikāciju "Tiesnešu ētikas komisijas viedoklis par zvērināta advokāta kritiku tiesai". Tik asu, ātru atbildes viedokļa paušanu mediju telpā uz kādu rakstu, zinātnisku rakstu vai darbu, populāri zinātnisku darbu autors Latvijā redz pirmo reizi.

No vienas puses, tas ir labi, jo var redzēt dažādus viedokļus, kā tiesai piederīgas personas skatās uz vienu vai otru jautājumu. No otras puses, šāds redzējums par advokāta pausto viedokli saistībā ar Civilprocesa likuma ievērošanu procesā un tā atspoguļojumu spriedumā rada zināmu satraukumu. Advokāts, kurš neapšaubāmi ir autoritāte lielai daļai juristu visā Latvijā un ne tikai Latvijā, norāda uz ilgstošu atsevišķu problēmu pastāvēšanu civilprocesā. Tiesnešu ētikas komisijas viedoklis ir vērā ņemams, taču atsevišķu jautājumu izskatīšana, izraujot tos no kopējā konteksta, rada zināmu satraukumu. Raksta apjoma dēļ autoram nav iespējas apskatīt visus samilzušos jautājumus, uz kuriem tiek vērsta lasītāju uzmanība iepriekš norādītajos rakstos, tādēļ šajā reizē tiks apskatīti tikai atsevišķi aspekti Advokatūras likuma un Civilprocesa likuma tiesību normu izpratnē.

ABONĒ 2024.GADAM!
Trīs iespējas Tavai izvēlei: mazais, vidējais un lielais abonements!
24 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Ainārs
12. Jūnijs 2019 / 11:13
4
ATBILDĒT
Ja vairāk nekā pusgadu 'Ainārs' joprojām tiek pieminēts gan šajos komentāros, gan Aigara Strupiša jaunākajos apcerējumos........ kā dzied Prāta Vētra ........ tur kaut kas ir:)))
A.S. > Ainārs
13. Jūnijs 2019 / 09:34
0
ATBILDĒT
Sveicieni Aināram vārda dienā!
A.S. > Ainārs
12. Jūnijs 2019 / 12:24
0
ATBILDĒT
Ainār, katrai rīcībai ir sekas. Jūs ar savu rīcību esat nopelnījis to godu ieņem vietu vēsturē.
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 21
VĒL ŠAJĀ ŽURNĀLĀ
VĒL PAR ŠO TĒMU
VĒL ŠAJĀ NOZARĒ
VĒL ŠAJĀ RUBRIKĀ
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties