14. Jūnijs 2021 08:31
Jaunumi
Eiropas Cilvēktiesību tiesa un nacionālās Augstākās tiesas dalās pieredzē vienveidīgas tiesu prakses nodrošināšanā
1

Piektdien, 11. jūnijā, Augstākās tiesas Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas pārstāvji piedalījās Eiropas Cilvēktiesību tiesas organizētajā Augstāko nacionālo tiesu tīkla (SCN) tikšanās. Darba kārtībā bija iepazīstināšana ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas darba organizāciju un metodēm tiesu darba efektivitātes uzlabošanā.

Būtiski atzīmēt, ka nolēmumu sagatavošanas stadijā īpaša vērība tiek pievērsta līdzšinējās prakse izpētei, principu veidņu sagatavošanai un aktualizēšanai, kā arī automatizētai dokumentu apstrādei (sagatavošanai).

Dalībvalstu tiesu pārstāvji dalījās pieredzē par tiesas darba organizācijas un vienveidīgas tiesu prakses nodrošināšanas jautājumiem. Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas vadītāja Anita Zikmane stāstīja par Latvijas Augstākās tiesas pieredzi ārvalstu un starptautisko tiesu judikatūras izmantošanā, Eiropas Cilvēktiesību tiesas nolēmumu izmantošanu Senāta nolēmumos, kā arī par Senāta nolēmumu pieejamību.

Pasākuma otrajā daļā tika apspriesti dalībvalstu tiesu iesūtītie aktuālie jautājumi, kas saistīti ar Eiropas Cilvēktiesību konvenciju, kā arī aplūkota kopīgotā zināšanu platforma un jautājumi, kas saistīti ar informācijas apmaiņas platformas papildināšanu ar jaunām tēmām un lietotājiem draudzīgām iespējām. Īpaši atzīmējams, ka nākotnē plānots nodrošināt tās pieejamību arī latviešu valodā.

Eiropas Cilvēktiesību tiesas organizētajā Augstāko nacionālo tiesu tīklā šobrīd sadarbojas 93 tiesas no 41 valsts.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Mikele
15. Jūnijs 2021 / 11:00
0
ATBILDĒT
Ko dod pieredzes apmaiņa, ja Augstākajā tiesā daži spriedumi šobrīd tiek pieņemti, uzspļaujot tiesību normām un absolūti pretēji judikatūrai. Tas nu nekādi nenodrošina vienveidīgu tiesu praksi un uzticamību tiesu sistēmai.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties