27. Decembris 2014 07:59
Jaunumi
Valsts kanceleja: darbs bija vērsts uz jaunu valsts pārvaldes regulējumu un drošības apstākļu pilnveidošanu

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane uzsver, ka 2014.gadā darbs bija vērsts uz valsts pārvaldes jautājumu sakārtošanu, izstrādājot jaunu regulējumu un risinājumus, un Ministru kabineta drošības apstākļu fundamentālu pilnveidošanu saistībā ar gaidāmo Latvijas prezidentūru ES padomē.

Valsts kancelejas direktore min, ka viena no iestādes prioritātēm ir valsts pārvaldes politikas un cilvēkresursu jautājumu sakārtošana. „Daudz no plānotā ir izdarīts, tomēr vairāki jautājumi, tajā skaitā atalgojuma politika, nav atrisināts,” uzskata E.Dreimane.

Atskatoties uz Valsts kancelejas 2014.gadā paveikto, jāsaka, ka tas ir bijis veiksmīgs arī starptautiskā līmenī. Saistībā ar ES prezidentūru Latvijā 2015.gadā ir pārņemta stafete no iepriekšējās dalībvalsts EUPAN darba grupās, veiksmīgi aizstāvot Latvijas prioritātes valsts pārvaldes un cilvēkresursu jomā, kā arī enerģiski tiek turpināts iestāšanās process OECD, pārstāvot Latvijas intereses komitejās, jo OECD 2014.gadā veica visaptverošu valsts pārvaldes izvērtējumu. Dalība EUPAN darba grupās un OECD komitejās ir ļāvusi veiksmīgi nest Latvijas vārdu pasaulē, kā arī devusi katram pārliecību par Valsts kancelejas īstenoto reformu lietderību un nepieciešamību.

Valsts kancelejas izstrādātās pamatnostādnes nosaka, ka nākamos septiņus gadu valsts pārvaldes politikas prioritātes būs publiskā sektora pakalpojumu elektronizācija, administratīvā sloga mazināšana iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kā arī cilvēkresursu kapacitātes būtiska stiprināšana. Tāpat izstrādāts likumprojekts, kas paredz jauna valsts dienesta veidošanu un ieviešot jaunus pārvaldības elementus kā mediācijas procesu, talantu vadību, rotāciju un atklātas atlases procedūras. Tāpat panākts, ka turpmāk valsts iestāžu vadītājus atlasīs centralizēti, balstoties uz atklātības un profesionalitātes principiem.

Valsts kancelejas direktore uzsver, ka otra svarīgākā prioritāte ir bijusi Ministru kabineta ēkas drošības apstākļu un sistēmu fundamentāla pilnveidošana saistībā ar Latvijas prezidentūru ES padomē. Kopš stāšanās direktora amatā – četru gadu laikā ir veiktas nozīmīgas investīcijas un fundamentālas reformas drošības jautājumu sakārtošanā. Pēdējo divu gadu laikā ieviesta vienota magnētisko karšu sistēma, apmeklētāju pārbaudes, vienota ugunsdrošības sistēma, iekšējā un ārējā video novērošana, datu sistēmu aizsardzības būtiska pilnveidošana, ir noslēgts līgums par elektroģeneratora piegādi, noslēgts iepirkums par NATO un ES prasībām atbilstošu seifu iegādi un piekļuves kontroles sistēmas paplašināšanu, kā arī ir veikti citi drošības pasākumi, kam pienācīga uzmanība netika pievērsta pēdējos 20 gadus. 2013.gadā šim mērķim tika investēti 362 711 eiro, savukārt 2014.gadā – 316 531 eiro. E.Dreimane min, ka drošības jautājumiem tiks piešķirta prioritāte un pilnveidošanas darbs turpināsies arī nākamajos gados, ņemot vērā izmaiņas pasaules ģeopolitiskajā situācijā.

Valsts kancelejas direktore min, ka būtiski rezultāti ir arī trešās prioritātes par administratīvā sloga mazināšanu jomā. Valsts kancelejas iniciatīvā „Mazinām slogu kopā!” – vietnē www.mazinamslogu.gov.lv līdz šim saņemti un atrisināti aptuveni 400 vērtīgi iedzīvotāju priekšlikumi. Atzinību guvusi arī vietnes mobilā aplikācija „Futbols” Apvienoto Nāciju Organizācijas rīkotajā mobilo lietotņu konkursā „World Summit Award Mobile (WSA Mobile)” un ierindota starp 40 labākajām pasaulē. Tāpat „Futbols” novērtēta kā TOP5 mobilā aplikācija pasaulē kategorijā “m-Valdība un līdzdalība” (m-Government & Participation).

Papildu informāciju par 2014.gadā paveikto un 2015.gadā plānoto lūdzu skatīt šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties