6. Marts 2015 09:13
Jaunumi
Tiesai no jauna jāvērtē pašvaldības noteiktā nodokļa apmērs par daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas sastāvā esošām garāžām

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments 4.martā atcēla Administratīvās apgabaltiesas spriedumus divās lietās, ar kuriem noraidīti SIA „Proviv” pieteikumi par Rīgas domes lēmuma atcelšanu, nosakot komersantam paaugstinātu nodokļa likmi par daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas sastāvā ietilpstošām garāžām.

Augstākā tiesa atzinusi, ka likuma „Par nekustamā īpašuma nodokli” 3.panta pirmās daļas 2.punkts interpretējams tādējādi, ka samazinātā nodokļa likme piemērojama arī komersantiem piederošām telpu grupām, kuru funkcionālā izmantošana ir saistīta ar dzīvošanu (garāžām, autostāvvietām, pagrabiem, noliktavām un saimniecības telpām), ja vien šajās telpās netiek veikta saimnieciskā darbība. Tā kā apgabaltiesa minēto normu tulkojusi citādāk, lieta nosūtāma apgabaltiesai jaunai izskatīšanai, ņemot vērā Augstākās tiesas spriedumā sniegto normu interpretāciju.

Abās izskatāmajās lietās strīds bija par to, vai Rīgas dome pareizi aprēķināja pieteicējai nekustamā īpašuma nodokli un vai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas sastāvā esošas garāžu telpas 2010.gadā bija apliekamas ar nekustamā īpašuma nodokli un, ja bija, tad kāda nodokļa likme tām bija piemērojama.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties