13. Marts 2015 11:00
Jaunumi
ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomē pārrunā paveikto cīņā pret terorismu un migrācijas plūsmu pārvaldībā

Ceturtdien, 12.martā, notika ES Tieslietu un iekšlietu ministru padome, kurā Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis vadīja ES iekšlietu ministru tikšanos. Padomes laikā izskatīja jautājumus par cīņu pret terorismu un migrācijas plūsmu pārvaldību.

Padomē notika diskusijas par to pasākumu ieviešanu, kas iekļauti nesenajos pretterorisma paziņojumos pēc teroristu uzbrukumiem Eiropā - Rīgas deklarācijā par terorisma draudu novēršanu un valstu un valdību vadītāju sanāksmē.

Ministri sniedza ieteikumus jomās, kur rezultātus iespējams sasniegt turpmākajos mēnešos, piemēram, stiprinot Šengenas sistēmu, novēršot radikalizāciju internetā, uzlabojot interneta satura kontrolēšanas spējas, kā arī cīnoties pret nelikumīgu šaujamieroču tirdzniecību un palielinot informācijas apmaiņas iespējas un operatīvo sadarbību starp kompetentajām iestādēm.

"Terorisma draudi, jo īpaši tie, ko rada ārvalstu teroristu kaujinieki, ir viens no lielākajiem izaicinājumiem, ar ko ES saskaras. Latvijas prezidentūrai ES Padomē ir svarīgi turpināt iesākto darbu, lai nodrošinātu tūlītēju un efektīvu pasākumu īstenošanu terorisma draudu mazināšanā. Ir svarīgi nodrošināt to instrumentu efektīvu izmantošanu, kuri jau ir mūsu rīcībā, jo īpaši Šengenas ietvaru, informācijas apmaiņu un operatīvu sadarbību,” teica R.Kozlovskis.

Runājot par migrāciju, ministri atzinīgi novērtēja līdz šim panākto progresu, īstenojot neatliekamus pasākumus, kādi tika noteikti pagājušā gada 10.oktobrī Vidusjūras darba grupas un padomes secinājumos “Rīcība labākai migrācijas plūsmu pārvaldībai”.

R.Kozlovskis uzsvēra: “Migrācijas spiediens un migrācijas plūsmu pārvaldība Latvijas prezidentūrā ES Padomē noteikta kā augsta līmeņa prioritāte. Liela daļa no pasākumiem ir paveikti, vai arī pašlaik tiek īstenoti. Tomēr, ņemot vērā jaunākās tendences saistībā ar migrācijas spiediena uz ES palielināšanos, mums ir jādara vairāk ne tikai centrālajā un austrumu Vidusjūras reģionā, bet arī uz sauszemes robežām ar Rietumbalkāniem, lai vērstos pret galvenajiem migrācijas izaicinājumiem.”

Ministri vienojās stiprināt uzraudzību pie ārējām robežām, kā arī nostiprināt FRONTEX operatīvās spējas un resursus. Ministri uzsvēra, ka cīņai pret noziedzīgajiem kontrabandistu un nelegālo tirgoņu tīkliem arī turpmāk jābūt prioritātei, lai aizsargātu migrantus un glābtu viņu dzīvības. Tāpat arī sadarbības stiprināšana ar trešajām valstīm ir ļoti būtiska, lai efektīvāk pārvaldītu migrācijas plūsmas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties