7. Aprīlis 2016 09:27
Jaunumi
LZAP: maksātnespējas procesa administratora profesijas reformas patiesais mērķis – skaita samazināšana uz zvērinātu advokātu rēķina
1

Latvijas Zvērinātu advokātu padome (LZAP) uzskata, ka Tieslietu ministrijas virzītā maksātnespējas procesa administratora profesijas reforma, rosinot valsts amatpersonas statusa piemērošanu maksātnespējas procesa administratoriem, vērsta uz administratoru skaita samazināšanu uz zvērinātu advokātu, kuri praktizē maksātnespējas jomā, rēķina. To LZAP secinājusi pēc šodien, 2016. gada 6. aprīlī, notikušās Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) rīkotās diskusijas.

LZAP loceklis Andris Rukmanis uzskata, ka Tieslietu ministrijas izmantotie līdzekļi maksātnespējas procesa administratoru skaita samazināšanai nav pieņemami, jo nenodrošina profesionāliem kvalitātes kritērijiem atbilstošu maksātnespējas procesa administratoru atlasi. Andris Rukmanis norāda, ka tādējādi ir apšaubāmi Tieslietu ministrijas patiesie mērķi un plānotie ieguvumi pēc maksātnespējas procesa administratoru skaita lineāras samazināšanas.

ĀIPL rīkotās diskusijas laikā, apspriežot maksātnespējas procesa problēmas, kā arī administratoru darbību Latvijā, tika secināts, ka salīdzinājumā ar citām valstīm administratoru skaits Latvijā ir lielāks, taču maksātnespējas procesos atgūto kreditoru prasījumu apjoms nesasniedz Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) valstīs atgūto līdzekļu apjomu.

Tomēr, lai arī diskusijā tika secināts, ka Latvijā netiek īstenota kvalitatīva maksātnespējas procesu uzraudzība un kontrole, vislielāko klātesošo atbalstu guva secinājums par nepieciešamību samazināt maksātnespējas procesa administratoru skaitu. Tieslietu ministrs, kurš arī piedalījās ĀIPL rīkotajā diskusijā, neiebilda šiem secinājumiem un priekšlikumiem.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
:)
7. Aprīlis 2016 / 16:14
0
ATBILDĒT
Vai advokāti paši par šādu muļķīgu paziņojumu nesmejas? Kāpēc advokāti negrib būt arī tiesneši? :D
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties