12. Janvāris 2017 13:32
Jaunumi
Par Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta pagājušā gada apkopotajiem darba rezultātiem

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests (Kontroles dienests) skaidro, ka 2016. gadā dažādām tiesību aizsardzības iestādēm jautājuma izlemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu nosūtīts 231 materiāls, tajā skaitā 211 materiāli pēc Krimināllikuma 195. panta par noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizāciju.

Pērn Kontroles dienests izdevis 252 rīkojumus un iesaldējis noziedzīgi iegūtus līdzekļus vairāk nekā 36 miljonu eiro apmērā. 2015. gadā tie bija 21 miljons eiro apmērā.

Atzīmējams, ka 126 gadījumos šī uzdevuma izpilde bija sarežģīta, jo noziedzīgi iegūti līdzekļi bija sajaukti ar legāli iegūtajiem līdzekļiem.

Finanšu policijas pārvaldei par ļaunprātīgu izvairīšanos no nodokļu nomaksas tika nosūtīti 55 materiāli, no kuriem, izvērtējot 44 materiālos esošo informāciju, izdevās atrast un iesaldēt finanšu līdzekļus, kuri tika izmantoti dažādās Pievienotā vērtības nodokļa shēmās.

Kontroles dienests atklājis arī sešus liela apmēra Eiropas Savienības fondu izkrāpšanas gadījumus, par kuriem apkopotā informācija nosūtīta izskatīšanai Valsts policijai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties